pótolni is tudtak

2020.09.04. 12:00

Dél-Zalai Kék Virág Túracsapat: Dübörgő túraszezon

Dübörög a túraszezon, még egy, a vírus miatt elmaradt túrát is sikerült július végén bepótolniuk a Dél-Zalai Kék Virág Túracsapat tagjainak.

Horváth-Balogh Attila

A szombaton Gelséről rajtoló túra jó kikapcsolódás lesz, csak legyen szép az idő. Felvételünk tavaly készült Fotó: ZH Archívum

Ez pedig a Torna–Gömöri-karsztra vezetett, a túrázók sikeresen teljesítették a 63 kilométeres távot.

– A túra érdekessége, hogy itt fejezte be három túratársunk az Országos Kéktúra bejárását, így már összesen négy tagunk ért célba sikeresen, nagyon büszkék vagyunk rájuk – jelentette ki Lőrincz Sándor túravezető.

A szombaton Gelséről rajtoló túra jó kikapcsolódás lesz, csak legyen szép az idő. Felvételünk tavaly készült Fotó: ZH Archívum

Azt is elmondta: következő túrájuk szeptember 5-én lesz „Itt van az ősz, itt van újra…” címmel, mely a Pannonhát Tájparkban vezet majd. A 14 kilométeres túra Gelséről rajtol és az egy településsel arrébb található Újudvaron ér véget, természetesen, nem légvonalban, hanem némi kitérővel, útba ejtve a tájpark fontosabb túraállomásait. Szeptember 19-én a Természetjárók Napját ünnepli a közösség a magyarszerdahelyi szőlőhegyen lévő Szent Kristóf pihenőhelyen. Szeptember 26-án rendezi meg a Kanizsa Kul-Túra Egyesület és a dr. Mező Ferenc Gimnázium a hagyományos Kanizsa – 30 / 20 / 10 teljesítménytúrát, rajt a gimnázium elől 8 és 9 óra között. A 10, 20 és 30 kilométeres túrák célállomása ugyancsak a gimnázium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában