Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata

2020.09.01. 07:00

Állami kitüntetésben részesült Bogár Imre, Zalaegerszeg korábbi polgármestere

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata állami kitüntetésben részesült Bogár Imre, a ZSzC Báthory István Szakgimnáziuma Szakközépiskolája nyugalmazott igazgatója, Zalaegerszeg rendszerváltoztatás utáni első polgármestere.

Arany Horváth Zsuzsa

Balaicz Zoltán, Bogár Imre, Kónyáné Tömpe Lívia és Szabó Károly Németh János keramikus fali reliefje előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A kitüntetést, melyet az iskola felterjesztése nyomán ítéltek oda a köztiszteletnek örvendő pedagógusnak, a városi közélet korábbi tisztségviselőjének, márciusban nem tudták átnyújtani, az ünnepi ceremóniát augusztus 17-én Budapesten a Pesti Vigadóban rendezték meg. Bogár Imre nevében ekkor vette át a díjat Kónyáné Tömpe Lívia, a Báthory mostani vezetője.

Balaicz Zoltán, Bogár Imre, Kónyáné Tömpe Lívia és Szabó Károly Németh János keramikus fali reliefje előtt Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A díjazott tegnap, egykori iskolájában Balaicz Zoltán polgármestertől vette át az elismerést a szakképzési centrum kancellárja, Szabó Károly jelenlétében. Az igazgatónő beszédében az átadási ünnepséget is felidézve az iskolát innovatív módon vezető elődje munkáját méltatta, a polgármester pedig köszöntőjében kitért arra, hogy 1990–1994 között új, ismeretlen körülmények között állt helyt Bogár Imre. A díjazott hangsúlyozta, az elismerés a Báthory teljes közösségét illeti. Bogár Imrével szombati számunkban olvashatnak interjút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában