Közel 600 méter új aszfaltréteg

2020.09.19. 14:00

Utat és könyvtárat is avattak Kerecsenyben

A most elkészült, közel 600 méter hosszú aszfaltos utat és a felújított könyvtárat avatták fel tegnap a faluban.

HBA

Czupi Gyula, Bognár Csilla és Dóráné Mészáros Anikó Fotó: HBA

Az Erzsébet utcai útszakasznak eddig nem volt szilárd burkolata, a fejlesztés a Magyar Falu Program 17 milliós támogatásával valósult meg. A tegnapi ünnepélyes avatást a Kanizsai Fiatalok Közössége Egyesület Magic Ritmo Táncegyüttese tagjainak műsora színesítette, az eseményen Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, Ruzsics Ferenc, a megyegyűlés alelnöke és Réti Alfréd polgármester mondott beszédet. Manninger Jenő mint pozitív példáról beszélt Kerecsenyről, mert az önkormányzat a közfoglalkoztatás keretében már korábban elkészíttette az útalapot, amire aztán már „csak” rá kellett húznia a finisernek a megfelelő vastagságú aszfaltréteget. Így rendkívül rövid idő alatt valósult meg a beruházás. Rámutatott: képviselői körzetének 100 településéből 98 kaphat támogatást a Magyar Falu Programból, és 82 – köztük Kerecseny – már kapott is. Ruzsics Ferenc leszögezte: a magyar vidéknek még soha nem jutott annyi kormányzati támogatás, mint az elmúlt években.

Manninger Jenő, Réti Alfréd és Ruzsics Ferenc vágta át a nemzeti
színű szalagot Fotó: Horváth-Balogh Attila

Az útavatás után a könyvtár következett. Mint elhangzott, most a teljes felújításon átesett, új bútorzattal és berendezésekkel, valamint színvonalas olvasnivalóval „felszerelt” könyvtár a falu legszebb helyisége. Dóráné Mészáros Anikó, a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár csoportvezetője hangsúlyozta: immár több éve tartó program keretében sorra újulnak meg a megye kistelepüléseinek könyvtárai, s e folyamatból jelentős szerepet vállal a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár.

Czupi Gyula, Bognár Csilla és Dóráné Mészáros Anikó Fotó: HBA

Czupi Gyula, utóbbi igazgatója arról beszélt: mindig arra törekedtek, hogy a városkörnyék lakói is közel ugyanolyan szolgáltatásokhoz jussanak, mint a városban élő olvasók. Bognár Csilla, a kanizsai könyvtár csoportvezetője a nagyradai és a garabonci bibliotéka megújulását vetítette előre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában