Pénzek, érmek, ritkaságok

2020.09.14. 07:00

A gyűjtők idei terveit átírta a járvány, de a keszthelyi csoport nem adja fel

Ókori pénzkülönlegességekkel is megismerkedhettek a hagyományos érembörze látogatói vasárnap a Balaton Színházban. A program a gyűjtők mellett számos érdeklődőt is vonzott.

Péter B. Árpád

Farkas István a gyűjtőtársak körében. A börze anyaga ezúttal is változatos és gazdag volt Fotó: Péter B. Árpád

A kiállítást és börzét a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének keszthelyi csoportja eredetileg júniusra tervezte, de a rendezvény a járvány miatt elmaradt.

Farkas István a gyűjtőtársak körében. A börze anyaga ezúttal is változatos
és gazdag volt Fotó: Péter B. Árpád

– A Covid felülírta az idei terveinket – szögezte le lapunknak Farkas István titkár –, sajnos elmaradtak a keszthelyi, hévízi hotelekbe, panziókba tervezett mini pénzkiállításaink, mint ahogyan azok a rendhagyó történelemórák is, amelyeket a térség iskoláiba álmodtunk. Tavasszal egyeztettem a tankerületi központ igazgatójával, de a digitális oktatás mindezt keresztülhúzta, hiszen ilyen típusú anyagaink nem voltak. Ám most arra készülünk, ha ősszel marad a hagyományos iskolai rend, akkor ezeket az alkalmakat megtartjuk, közelebb hozva a fiatalokhoz a pénz történetét.

A börzét az MÉE keszthelyi csoportja szigorú biztonsági előírások mellett rendezte, amelyhez minden segítséget, támogatást megkapott a Balaton Színház vezetőségétől, munkatársaitól. A terembe csak regisztráció, illetve érintés nélküli hőmérséklet-ellenőrzés után lehetett belépni, kötelező volt a kézfertőtlenítés, és a gyűjtők helyét is a szokottnál szellősebben határozták meg, ügyelve a távolságtartás szabályaira, a helyszínen pedig egy időben maximum százan tartózkodhattak, és rendszeresen szellőztettek is.

Farkas István mosolyogva elárulta, az ország különféle tájairól érkező börzézők szerencsére jó egészségnek örvendenek, „hőmérsékleti átlaguk” 35 és 36 fok közé esett, ennél magasabb értékkel a nap során szinte nem is találkoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában