Elismerés

2020.08.31. 13:13

Zalaegerszeg kiérdemelte a Tehetségbarát Önkormányzat 2020 címet

Mindenki tehetséges valamiben, ennek kibontakoztatásához szükséges megteremteni a feltételeket, ebben van feladata az önkormányzatnak.

Arany Gábor

Ezt Balaicz Zoltán polgármester hangsúlyozta annak kapcsán, hogy Zalaegerszeg elnyerte a Tehetségbarát Önkormányzat 2020 címet, az elismerésről hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be a városházán.

A Nemzeti Tehetség Központ által 2013-ban alapított Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért díjjal a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusok és tehetségsegítő szakemberek és szervezetek munkáját kívánják elismerni. A múlt héten a budapesti az Akvárium Klubban tartott rendezvényen 57 szakember, 1 tehetséggondozó szervezet, valamint 6 önkormányzat vehetett át díjat, köztük a zalaegerszegi is, amelyet dr. Vadvári Tibor alpolgármester képviselt az ünnepi alkalmon. Az alpolgármester úgy fogalmazott a kultúra, a sport, a tudományok területén a tehetségek támogatása azért is fontos, hogy a városi rendezvényeken az egerszegi fiatalok, a „mieink” mutathassák meg magukat, az országos, nemzetközi megméretéseken képviseljék Zalaegerszeget, segítsék a várost tevékenységükkel.

A fiatalokat már most többféle ösztöndíjjal, valamint tehetségkutató rendezvénnyel támogatja az önkormányzat, árulta el Velkey Péter, a humánigazgatási osztály vezetője, aki elmondta, erre a célra fordítják a díjjal járó 1,5 millió forintot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában