Bemutató

2020.08.17. 12:40

Vízre tették a zalaegerszegi Sárkányhajót

A helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen című projekthez kapcsolódóan hétfőn délelőtt a Gébárti tónál sajtótájékoztató keretében mutatták be a Zalaegerszegi Kajak-Kenu Sárkányhajó Egyesület új 10 személyes sárkányhajóját.

Jóna István

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A tájékoztatón Dr. Vadvári Tibor alpolgármester elmondta, hogy Zalaegerszeg 16.8 milliárd forint TOP-os támogatást nyert különböző programelemekre. Ebből az összegből kerékpárút építésre, ipari park megújításán és az városi intézmények felújításán át, orvosi rendelők és szociális intézmények korszerűsítése is megvalósulhat.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A fent említett projekt több eleme is a sporthoz kötődik, benne az Aktív Zalaegerszeg 12 állomásos programsorozat, melyben a város stratégiai partnere a 2017-ben alakult Zalaegerszegi Kajak-Kenu Sárkányhajó Egyesület. Egy évvel ezelőtt a Kajak-Kenu Szövetség öltözőkonténereket telepített a tó partára. A projekt keretében eszközbeszerzésre is pályáztak, melynek eredményeként 2.4 millió forintból sikerült megvásárolni a 10 személyes sárkányhajót és a hozzá tartozó 10 evezőt és 12 mentőmellényt.

Vigh László országgyűlési képviselő méltatta az egyesületben folytatott munkát és reményét fejezte ki, hogy a nem oly távoli jövőben egerszegi versenyzőnek is szurkolhatunk országos vagy nemzetközi versenyeken.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Várnai Tibor, a Zalaegerszegi Kajak-Kenu Sárkányhajó Egyesület elnöke elmondta, hogy a projektben tervezett program mellé, a szakági szövetség által támogatott Sulisárkány programmal a felső tagozatos és felsőoktatásban tanuló diákoknak szeretnének közösségépítő jelleggel helyi versenyt szervezni.

Zárásként a sajtó képviselői Stempin Zoltán a sárkányhajó szakág vezetőjének irányításával kipróbálhatták az új hajót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában