otthonka és paróka

2020.08.12. 10:00

„Öreglányoknak” szerveztek focitornát Vindornyafokon

Hagyományteremtő szándékkal és egy nyári délután kellemes eltöltésére hívta meg a település szomszédjait az első alkalommal megrendezett öreglányok-labdarúgótornára.

Góth Imre

Karmacs és Gógánfa csapatai köszöntik egymást a mérkőzés kezdete előtt Fotó: Góth Imre

A kiírás ellenére a csapatokban szerepelhettek férfiak is, ha paróka vagy otthonka felvételével beöltöztek nőnek. A résztvevők 12-től 72 éves korig rúgták a kocka alakú labdát.

– Azért készítettünk ilyen labdát, hogy csökkentsük a játék ütemét – mondta Hág Attila vindornyafoki polgármester, majd hozzátette: a labda viccesen gurult, pont a hangulatnak megfelelően. – Nagy felelősség rávenni időseket a futásra, a focizásra, mégis bevállalták, és mindenki jól érezte magát.

Karmacs és Gógánfa csapatai köszöntik egymást a mérkőzés kezdete
előtt Fotó: Góth Imre

A győzelmet a Karmacsi Szent Anna civil kör szerezte meg Targuba Árpád korábbi polgármester vezetésével, őket a Gógánfáról érkező Nagy Márta polgármester csapata követte, míg a házigazdák, Hág Attiláék a harmadikak lettek.

A vidám hangulatot külön kiképzett szanitécek fokozták, így a „sérültek” hamar új erőre kaptak a gyógyításukra bevetett csáfordi asszonyok sajtos, tejfölös, fokhagymás lángosaitól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában