három éven át Hévízen működött káplánként

2020.08.12. 07:00

Másutt szolgál a motoros pap – Plébániai kormányzó Pókaszepetken

Plébániai kormányzóként szolgál augusztus 1-je óta a településen Szalontai István korábbi hévízi káplán, aki bemutatkozó szentmiséjét július végén, Szent Kristóf ünnepén tartotta.

Péter B. Árpád

Kristóf-áldás István atyától Fotó: ZH

István atya Kiss László hévízi esperesplébános felkérésére a kemendi szőlőhegy tetején álló Szent Kristóf-kápolnában mutatott be búcsúi szentmisét, majd szabadtéren áldásban részesítette az elsősorban motorral érkező híveket és járgányukat.

Az alkalmon több mint kétszáz gép sorakozott a templom előtt, jöttek nagyon fiatal legények is, kisebb robogókkal. Szalontai István egyébként maga is a motorostársadalom megbecsült tagja, hiszen ha teheti, a sajátja nyergébe pattan.

Kristóf-áldás István atyától Fotó: ZH

István atyát 2016-ban szentelték pappá, majd három éven át Hévízen működött káplánként, később néhány hónapig egy németországi magyar közösségben szolgált, idén pedig a veszprémi Árpád-házi Szent Margit Plébánia káplánja volt. Most Pókaszepetk és a plébániához tartozó települések mellett (ilyen Kemendollár is) oldallagosan Zalabért, Pakodot és Zalavéget is ellátja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában