pontosították a karanténkötelezettséget is

2020.08.03. 19:56

Koronavírus Ausztriában: módosultak a beutazási szabályok

Több ponton is módosította az Egészségügyi Minisztérium a beutazásra vonatkozó járványügyi szabályokat. A rendelet átmeneti hatályú, már folyamatban van a rendelkezések teljes átdolgozása.

zaol.hu

Budapest, 2020. június 11. Krasznai Erika ápolónõ védõfelszerelésben az éjszakai mûszakban a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fõvárosi Szent János Kórházban 2020. június 4-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A továbbiakban mentesülnek a koronavírus-teszt kötelessége alól a rizikótérségekből visszatérő gyermekek, hatodik életévük betöltéséig. A szabály újdonságnak számít, korábban nem volt hasonló kivétel a miniszteri rendeletben – tájékoztat az orf.at.

Az új szöveg pontosította a karanténkötelezettséget is. Ezek szerint a járványügyileg veszélyeztetett térségekből Ausztriába beutazó osztrák és tartózkodási hellyel rendelkező külföldi állampolgároknak a határon egy negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk. Ennek hiányában 10 napos hatósági házi karanténba irányítják őket, amit egy negatív vírusteszt birtokában korábban is elhagyhatnak.

Az érvényben lévő szabályozás hamarosan ismét változhat. Rudolf Anschober egészségügyi miniszter bejelentette: teljesen átdolgozzák a beutazásra vonatkozó járványügyi szabályokat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában