Meglátogatták a gyékényesi evangélikus templomot

2020.08.15. 07:00

Kirándultak a surdiak

Szerdánként a Surdi Gondozási Központban bibliaórát tartanak, ahol evangélikus, római katolikus hívek vesznek részt. Az év elején jött az ötlet, hogy elmennek kirándulni, de a koronavírus járvány felülírta a közös akaratukat.

Benedek Bálint

A járvány után Veres József evangélikus lelkész vezetésével a gyékényesi evangélikus templomot látogatták meg, ahol megcsodálhatták a neogót stílusban épült 3 hajós templomot, s a több száz esztendős csillárját, oltárképet és impozáns belső terét minden elemével együtt. Meghallgatva a templom és gyülekezet szemelvényes történetét, napi igével, imádsággal megerősödve búcsút vettek a csodaszép templomtól és elindultak a gyékényesi bányató felé. Majd a környék egy másik látványosságát, a Dráva folyót is megnézték. Az Őrtilos mellett elfolyó Dráva összefolyva a Mura folyóval, félelmetes sodrásával lepte meg a csapatot. Ezután indultak el a Szent Mihály hegyi római katolikus templomhoz, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a környező vidékre és tájra. A magaslatról remekül látszik Légrád, a horvátországi határváros. A mindössze kápolna nagyságú barokk stílusú templomban megilletődve nézték a belső tér gazdag díszítését. Egy rövid imával és közös Miatyánkkal köszönték meg a vendéglátást. A csapat, jó kedvvel és sok emlékkel gazdagabban tért haza, Surdra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában