TELE-KA-LAND

2020.08.29. 07:00

Indul a mesefesztivál Nagyrécsén!

Hintaló, diavetítő és fekete-fehér televízió. Látványos retro kiállítás nyitotta pénteken az Inkey-kastélyban az ingyenesen látogatható II. Fél­krajcár mesefesztivált. A TELE-KA-LAND meseparkban számos játékos program vár a gyerekekre.

Benedek Bálint

A mai generáció számára érdekes használati tárgyakból és játékokból nyílt kiállítás Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A Szlovénia-Magyarország határon átnyúló együttműködési programban megvalósuló TELE-KA-LAND projekt keretében az előző évi nagy sikerre való tekintettel ismét megtartják a családok mesefesztiválját. A megnyitón Cseresnyés Péter államtitkár beszédében emlékeztetett: a két ország közötti kapcsolat sikerét a jövőben folytatni kell, hiszen ezeknek az összejöveteleknek közösségépítő szerepük van.

A mai generáció számára érdekes használati tárgyakból és játékokból nyílt kiállítás Fotó: Szakony Attila

A változatos retro tárgyakat felvonultató tárlat minden korosztályt lenyűgözött. Szombaton a programok sora 10 órától mesés családi és gyermekfutóversennyel indul. Ezen kívül lesz gólyalábas bemutató, népi játszóház, pónilovaglás, ingyenes arcfestés, valamint a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjai is felvonulnak korhű biciklijeikkel. A nap zárásaként 18 órakor Kalap Jakab interaktív koncertjét a Nagykanizsai Fúvószenekar fellépése követi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában