öröm és tánc

2020.08.01. 11:30

Hosszú kihagyás után ismét táncosok lepik el Hévíz sétálóutcáját

Ezentúl minden csütörtökön kora este táncosok népesítik be a fürdőváros sétálóutcáját. Már az első alkalom százakat vonzott a mozi épülete elé.

Péter B. Árpád

Az Eraklin táncosai három héten át szórakoztatják a hévízi publikumot Fotó: Péter B. Árpád

Mostantól három héten át a nagykanizsai Eraklin Táncklub Egyesület tagjai lépnek fel Tánc-Öröm című programjukkal, hogy színt és pezsgést vigyenek a nyári hétköznapokba. Mint Lekszikov Csaba, az Eraklin vezetője elmondta, Hévízen minden nyáron fellépnek, s most is érkezett felkérés, aminek örömmel tesznek eleget.

Az Eraklin táncosai három héten át szórakoztatják a hévízi publikumot Fotó: Péter B. Árpád

– Nagyon kellenek ezek az alkalmak a hosszúra nyúlt, kényszerű kihagyás után – fogalmazott a szakember –, hiszen a vírusjárvány miatt a múlt héten volt csak az első fellépésünk Nagykanizsán, a sétálóutcán, most pedig a hévízi csütörtök esték jelentenek bemutatkozási, megjelenési lehetőséget. Kell ez a fajta izgalom a táncosoknak, szükség van a motivációra, arra, hogy a próbáknak látható legyen az eredménye. Mi pedig igazán itt tudjuk lemérni fiataljaink fejlődését.

Lekszikov Csaba hozzátette, hétről hétre más műsort visznek a fürdővárosba, most a latin táncok voltak többségben, jövő héten pedig inkább a standardeken lesz a hangsúly, s minden korosztály képviselteti majd magát.

Hermann Katalin, a szervező Gróf Festetics György Művelődési Központ igazgatója arról beszélt lapunknak, az idei nyár állandó programjainak összeállításakor figyelembe vették, hogy most a megszokottnál fiatalabb a hévízi vendégkör, éppen ezért júliusban kisebb koncertek és táncestek várták a közönséget, s az augusztus is a tánc és a zene jegyében telik.

A Tánc-Öröm sorozat az Eraklin fellépései után is folytatódik, akkor a művelődési házhoz kapcsolódó csoport lép fel csütörtökönként a belvárosban látványos kikapcsolódást kínálva és jó kedvre hangolva az arra járókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában