Magyar Falu Program

2020.08.10. 07:00

Felújítják a Sümegi utcát Liszón, így az extra terhelést is ki fogja bírni

Az elmúlt években a nagy forgalom miatt tönkrement Sümegi utcai útburkolat cseréjére nemrég 17,5 millió forintot nyert a település a Magyar Falu Program keretében.

Benedek Bálint

A Sümegi utca rossz állapotú, időszerűvé vált a rekonstrukciója

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Liszó polgármestere, Novák Csaba elmondta: az önkormányzati kezelésű utcát a személygépjárművek mellett a mezőgazdasági gépek is gyakran használják. A környező domboldalakon fakitermelés folyik, a teherautók súlya alatt több helyen megrepedt, széttöredezett az úttest. Bár korábban saját forrásból próbáltak javítani az állapotán, ez csak tűzoltásra volt elegendő.

A Sümegi utca rossz állapotú, időszerűvé vált a rekonstrukciója
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Az elmúlt időszak extrém esős időjárása miatt több víz­elvezető árok, a Sümegi utcát szegélyező is megtelt iszappal és hordalékokkal – folytatta a településvezető. – Amíg a szakhatóságok a károk felmérésén dolgoznak, addig nem lehet nekilátni a munkáknak. Ettől függetlenül nagyon reméljük, hogy még ebben a hónapban, az őszi, csapadékos időszak előtt elindulhat a

felújítás.

Az út alapját is megerősítik. Most olyan strapabíró aszfaltréteget kap a Sümegi utca, mely ezután a rá nehezedő extra terhelést is elbírja.

– A többi belterületi út sincs jó állapotban, például a következő terv a Petőfi utca rendbetétele lenne, ezért a jövőben is azon dolgozunk, hogy megfelelő anyagi forrást találjunk a hibák kijavítására – zárta gondolatait a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában