Hazakerült

2020.08.24. 14:31

Eldőlt a Nagybakónakról eltűnt férfi kutyájának sorsa

Családja hazavitte Mackót a menhelyről.

Szabó Zsófia

Az elmúlt hetekben beszámoltunk arról, hogy a gelsei hegyen holttestet találtak. Mint azt megírtuk: a falu külterületi részén fellelt, kezdetben azonosíthatatlan testmaradványokat egy agresszíven viselkedő kutya védte. Az állatról időközben kiderült: azé a több hete, Nagybakónakról eltűnt férfié volt, akit több százan kerestek kitartóan, sokáig, ám eredménytelenül.

Mackó Fotó: Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület közösségi oldala

Több hírportálon – mind a történtekkel, mind pedig a kutya sorsával kapcsolatban – valótlan információk láttak napvilágot. Ezek közé tartozott az is, hogy egyes médiumok téves állítása szerint a holttestet őrző kutyát a család a kanizsai menhelyre adta. Az állatotthont működtető Élettér Állat -és Természetvédő Egyesület tájékoztatása szerint ugyanis hatósági szervek adták a menhelyre ideiglenesen – az előírásoknak megfelelően – a kutyát, nem pedig a család.

A kanizsai állatmenhely mai, azaz hétfői tájékoztatása szerint a Mackó névre hallgató, (ominózus) kutya hazakerült szerető családjához, Nagybakónakra.

Kiemelt képünk: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában