A közösség napja volt

2020.08.31. 17:30

Az idén 25 éves polgárőr-egyesületet is köszöntötték Zalaháshágyon

Közösségi nappal zárta a nyári szezont az északnyugat-zalai település önkormányzata, szombat délután a falu sportpályája melletti térre invitálták a helybélieket, ahol a közelmúltban egy aszfaltozott rendezvényteret alakítottak ki.

Gyuricza Ferenc

A beruházás kapcsán Horváth Gyula polgármester lapunknak elmondta, Leader-támogatásból tudta a település a fejlesztést megvalósítani, s a projekt egy rendezvény megszervezését is magában foglalta. Miután a koronavírus-járvány miatt a július közepén esedékes falunap elmaradt a településen, így a nyár végére szervezett közösségi nap egy kicsit annak pótlására is szolgált.

A kisgyermekes zalaháshágyi szülők, Kovács Gyula (balról) és Kovács-Horváth Alexandra Gyula Márkkal, illetve Büki András és Bükiné Jánoki Evelin András Marcell-lel a színpadon. A kép jobb oldalán Horváth Gyula Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján Horváth Gyula elsőként az idén 25 éves zalaháshágyi polgárőr-egyesületet köszöntötte, majd ugyanezt tette a Zala Megyei Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke, Sándor Dénes is, aki a helyi szervezetnek Szent László-emlékplakett kitüntetést, Németh Jánosnak a 25 éves szolgálatáért pedig elismerő oklevelet adott át. Sándor Dénes az elismerések kapcsán arról beszélt, hogy a 29 évvel ezelőtt létrejött polgárőrmozgalomnak jelenleg körülbelül 62-63 ezer tagja van országszerte. Mint mondotta, a polgárőrségnek megalakulásától fogva egyik fő deklarált célja a helyi önkormányzatokkal való együttműködés, de azt is kiemelte: a polgárőrséget az különbözteti meg a többi közhasznú szervezettől, hogy míg utóbbiak elsősorban a tagság hobbija, tevékenységi köre alapján szerveződnek, addig a polgárőrök a társadalom érdekében végzik önkéntes munkájukat.

Ezt követően a már korábban kialakult helyi hagyományoknak megfelelően az elmúlt egy esztendő során világra jött zalaháshágyi újszülötteket, illetve a szüleiket köszöntötte s ajándékozta meg az önkormányzat nevében Horváth Gyula. A legutóbbi, 2019-es falunap óta két fiú született, Büki András és Bükiné Jánoki Evelin gyermekeként András Marcell, míg Kovács Gyula és Kovács-Horváth Alexandra házasságából Gyula Márk.

Az újszülöttek köszöntését követően Horváth Gyula azoknak a személyeknek is köszönetet mondott, akik az idén első alkalommal megszervezett nyári napközis táborban nemcsak felügyelték a helyben élő gyermekeket, de programokat is szerveztek nekik. A polgármester továbbá bejelentette: a községben működő nyugdíjaskör egyesületté, azaz bejegyzett szervezetté kíván alakulni, amihez kérte a faluban élők támogatását, segítségét.

Az ünnepélyes megnyitót követően helyi és környékbeli művészeti együttesek, csoportok és szólisták adtak tartalmas, sokszínű és változatos szórakoztató műsort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában