A közösség napja volt

2020.08.31. 17:30

Az idén 25 éves polgárőr-egyesületet is köszöntötték Zalaháshágyon

Közösségi nappal zárta a nyári szezont az északnyugat-zalai település önkormányzata, szombat délután a falu sportpályája melletti térre invitálták a helybélieket, ahol a közelmúltban egy aszfaltozott rendezvényteret alakítottak ki.

Gyuricza Ferenc

A kisgyermekes zalaháshágyi szülők, Kovács Gyula (balról) és Kovács-Horváth Alexandra Gyula Márkkal, illetve Büki András és Bükiné Jánoki Evelin András Marcell-lel a színpadon. A kép jobb oldalán Horváth Gyula

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A beruházás kapcsán Horváth Gyula polgármester lapunknak elmondta, Leader-támogatásból tudta a település a fejlesztést megvalósítani, s a projekt egy rendezvény megszervezését is magában foglalta. Miután a koronavírus-járvány miatt a július közepén esedékes falunap elmaradt a településen, így a nyár végére szervezett közösségi nap egy kicsit annak pótlására is szolgált.

A kisgyermekes zalaháshágyi szülők, Kovács Gyula (balról) és Kovács-Horváth Alexandra Gyula Márkkal, illetve Büki András és Bükiné Jánoki Evelin András Marcell-lel a színpadon. A kép jobb oldalán Horváth Gyula Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján Horváth Gyula elsőként az idén 25 éves zalaháshágyi polgárőr-egyesületet köszöntötte, majd ugyanezt tette a Zala Megyei Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke, Sándor Dénes is, aki a helyi szervezetnek Szent László-emlékplakett kitüntetést, Németh Jánosnak a 25 éves szolgálatáért pedig elismerő oklevelet adott át. Sándor Dénes az elismerések kapcsán arról beszélt, hogy a 29 évvel ezelőtt létrejött polgárőrmozgalomnak jelenleg körülbelül 62-63 ezer tagja van országszerte. Mint mondotta, a polgárőrségnek megalakulásától fogva egyik fő deklarált célja a helyi önkormányzatokkal való együttműködés, de azt is kiemelte: a polgárőrséget az különbözteti meg a többi közhasznú szervezettől, hogy míg utóbbiak elsősorban a tagság hobbija, tevékenységi köre alapján szerveződnek, addig a polgárőrök a társadalom érdekében végzik önkéntes munkájukat.

Ezt követően a már korábban kialakult helyi hagyományoknak megfelelően az elmúlt egy esztendő során világra jött zalaháshágyi újszülötteket, illetve a szüleiket köszöntötte s ajándékozta meg az önkormányzat nevében Horváth Gyula. A legutóbbi, 2019-es falunap óta két fiú született, Büki András és Bükiné Jánoki Evelin gyermekeként András Marcell, míg Kovács Gyula és Kovács-Horváth Alexandra házasságából Gyula Márk.

Az újszülöttek köszöntését követően Horváth Gyula azoknak a személyeknek is köszönetet mondott, akik az idén első alkalommal megszervezett nyári napközis táborban nemcsak felügyelték a helyben élő gyermekeket, de programokat is szerveztek nekik. A polgármester továbbá bejelentette: a községben működő nyugdíjaskör egyesületté, azaz bejegyzett szervezetté kíván alakulni, amihez kérte a faluban élők támogatását, segítségét.

Az ünnepélyes megnyitót követően helyi és környékbeli művészeti együttesek, csoportok és szólisták adtak tartalmas, sokszínű és változatos szórakoztató műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában