Még keresik a megoldást

2020.08.26. 07:00

Átszervezték a betegellátást Lentiben

Az 1. számú háziorvosi körzet feladatellátásáról tárgyalt nemrég soron kívüli ülésen az önkormányzati képviselő-testület.

Korosa Titanilla

Forrás: Shutterstock

Sajnálatos haláleset miatt került a téma a testület elé: augusztus 10-én elhunyt ugyanis a Lenti 1. számú háziorvosi körzetben praxisjoggal rendelkező dr. Doncsecz Dorina háziorvos, címzetes főorvos, emiatt itt a betegek ellátást át kellett szervezni. Az önkormányzat ülésén elhangzott: a testület a 2. számú körzet háziorvosát, dr. Seresné dr. Pirkhoffer Katalint kérte fel a feladatok ideiglenes ellátására, aki egyelőre augusztus 31-ig vállalta a körzetet.

Horváth László polgármester azt is elmondta, hogy a feladatellátást a továbbiakban is meg kell oldani, és legalább napi kettő, illetve heti öt napon, összesen tíz órában biztosítani kell a körzethez tartozó betegek gyógyítását. Hozzátette, hogy e hónap végéig egyeztetnek az esetleges megoldásokról, hogy megtalálják a megfelelő szolgáltatót, aki ellátja az 1. számú körzetben a háziorvosi feladatokat.

Arról is beszélt a polgármester, hogy külön jogszabályok vonatkoznak a háziorvosi praxisokra ilyen esetekben, így a dr. Doncsecz Dorina háziorvos által birtokolt praxisra is, főként annak át-, illetve eladására. A praxissal a következő egy évben a főorvos aszszony örökösei rendelkeznek, ha ez idő alatt nem sikerül azt értékesíteni, akkor, ugyancsak a vonatkozó jogszabályoknak eleget téve, ez az önkormányzat feladata lesz.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában