rock

2020.08.03. 12:00

Akusztikus átiratok, feldolgozások is felcsendültek Egerváron

A zalai községben mutatta be először együtt Vikidál Gyula, Kalapács József és Rudán Joe Wass Albert Záróvers című költeményének megzenésített változatát. A három énekes péntek este lépett fel az egervári várkastélyban.

Gyuricza Ferenc

Kalapács József (balról) és Rudán Joe Fotó: Gyuricza Ferenc

Kalapács József és Rudán Joe nem először adott közös műsort, ráadásul a két énekest több szál is összeköti. Egyrészt anno mindketten megfordultak az első számú hazai heavy metal zenekar, a Pokolgép élén, emellett mindketten szerepeltek zenés színházi előadásokban – többek közt az Attila fiai című rockoperában, amelyben Vikidál is énekelt –, de a munkakapcsolatból kialakult barátságuk is arra ösztönözte őket, hogy egyesítsék ereiket. Egervárra olyan műsort hoztak, amelyben eddigi pályafutásuk ismert dalainak akusztikus átiratai, valamint feldolgozások kaptak helyet.

Kalapács József (balról) és Rudán Joe Fotó: Gyuricza Ferenc

A két énekest – akik előbb egyenként, majd a zárórészben közösen is a közönség elé léptek – Tóth László és Závoti Zoltán gitárosok kísérték. A színházi szerepeihez köthető dalok mellett szintén pályafutásának olyan emlékezetes slágereivel, mint az MHV Szegény Magyarországja, a P.Mobil Menj továbbja vagy a Dinamit vérem fellépő Vikidál Gyula mint vendég szerepelt a koncerten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában