Talpára állította a világot

2020.08.27. 12:00

A Ludvig művésztelep múltját 35 alkotó 57 műve idézi

A Plakátházban nyílt meg kedd este a Ludvig és barátai című kiállítás, melyen Ludvig Zoltán és Dániel festőművészek alkotásai mellett a korábbi kendlimajori művésztelepek válogatott „termését” láthatja a közönség.

Benedek Bálint

Járványos időkben egy performance bemutatásánál is elkel az arcmaszk és a kesztyű Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A Thúry György Múzeum és a Ludvig Nemzetközi Művésztelep közös tárlatának megnyitója minden ízében rendhagyó volt. A művésztelepek több mint két évtizede íródó történetében még nem fordult elő, hogy a nyitóeseményt a helyszíntől, Kendlimajortól távol tartották volna meg. A szervezők pedig abban a tekintetben is szakítottak a megszokással, hogy a ceremóniát különleges performance vezette fel. Ennek „elkövetője” egy zalaegerszegi képzőművész, Tóth Norbert volt, aki a világ új kihívására, a koronavírus elleni küzdelemre reagált egészen egyedi műsorával. A zenei aláfestést két muzsikus, Tiborcz Iván és Nadrai Róbert szolgáltatta.

Járványos időkben egy performance bemutatásánál is elkel az arcmaszk
és a kesztyű Fotó: Szakony Attila

A műsor kedvéért a Plakátházban néhány festményt feje tetejére állítva akasztottak a falra, Tóth Norbert pedig ezeket visszahelyezte eredeti állapotukba.

 

– Az elmúlt időszakban a járvány miatt kifordított világban éltünk, erre reagált a művész – kommentálta a látottakat Ludvig Zoltán. – Egy festmény lehet jó, lehet rossz, izgalmas vagy éppen politikával túlfűtött, de egy biztos: vírust nem tartalmaz. Ezúttal a saját festményeink mellett az elmúlt évekből válogattunk 57 különféle alkotást, 35 alkotótól, melyek egy hónapig láthatók a Plakátházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában