országosan 25 ezer fővel sikerült csökkenteni a munkakeresők számát

2020.08.11. 07:00

A kanizsai járásban is kevesebb az álláskereső

Ahogy országosan, úgy a kanizsai járásban is csökkent az álláskeresők száma az elmúlt időszakban – ezt Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondta a minap tartott tájékoztatóján.

Pásztor András

Cseresnyés Péter államtitkár Fotó: ZH Archívum/Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Az államtitkár utalt rá, hogy a koronavírus miatti leépítések ellensúlyozására meghozott gyors és célzott kormányzati intézkedéseknek köszönhetően augusztus elejére országosan 25 ezer fővel sikerült csökkenteni az álláskeresők számát.

– Hasonló pozitív fordulatról tudok beszámolni a kanizsai járás esetében is, noha a koronavírus-járvány idején több mint ezren jelentkeztek be a kormányhivatal foglalkoztatási osztályán álláskeresési járadékra – mondta Cseresnyés Péter, hangsúlyozva: a kormányzat által biztosított bértámogatási programok és a további akciótervi lépések (például hitellehetőségek, adó- és járulékkedvezmények, képzések) a kanizsai és környékbeli munkáltatókon, illetve munkavállalókon is segítettek. – Ennek keretében például a rövidített munkaidőben való foglalkoztatásra közel 300 millió forintos támogatást vehettek fel kanizsai és környékbeli cégek, üzemek. Emellett a kanizsai járás esetében a munkahelyteremtő bérköltség támogatására 274 munkaadó 505 fő foglalkoztatására nyújtott be támogatási kérelmet.

Cseresnyés Péter államtitkár Fotó: ZH Archívum/Szakony Attila

Cseresnyés Péter rámutatott: a kormányzati támogatás mellett a kanizsai önkormányzat Balogh László polgármester és Bizzer András alpolgármester vezetésével is komoly erőfeszítéseket tett egyéb lokális támogatási formák kidolgozására. Így többek között a helyi vállalkozók üzleteinek bérletidíj-csökkentésén túl lakhatási támogatásban is részesülhettek azok, akik a járványhelyzet miatt veszítették el állásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában