Minden nyáron lesz hasonló

2020.08.21. 12:00

A gyerekeknek élmény, a szülőknek pedig segítség volt az egyhetes tábor Zalaháshágyon

Első alkalommal szervezett nyári napközis tábort a településen élő, 14 éves kor alatti gyermekek részére a község önkormányzata. Az elmúlt héten, hétfőtől péntekig minden napra más-más elfoglaltságot kínáltak a résztvevőknek.

Gyuricza Ferenc

A tábor résztvevői az utolsó napon lezajlott vízibombacsata előtt Fotó: Gyuricza Ferenc

A tábor programjában közel harminc gyermek vett részt, Horváth Gyula polgármester elmondása alapján ez a község 14 év alatti lakóinak mintegy fele. A résztvevőkről három felnőtt – két pedagógus, illetve egy önkormányzati dolgozó – gondoskodott folyamatosan, ám a reggel nyolc órától egészen délután négyig tartó foglalkozásokba alkalomszerűen mások is besegítettek, egyes foglalkozásokat felkért külsős előadók vezettek.

– A nyári tábor megszervezését térségi pályázati projekt keretében finanszíroztuk – folytatta a polgármester. – A rendelkezésre álló anyagi forrás emellett azt is lehetővé tette, hogy a gyermekek élelmezését is megoldjuk, azaz napi négyszeri étkeztetést tudtunk számukra biztosítani, de emellett a szülők szintén sokat segítettek, többek között gyümölcsökkel, innivalókkal, továbbá házilag készített süteményekkel és pogácsákkal látták el a gyerekeket.

A tábor résztvevői az utolsó napon lezajlott vízibombacsata előtt Fotó: Gyuricza Ferenc

A tábor vezetői az öt napra egészen változatos programot állítottak össze, amelybe több kirándulás is belefért. Jártak a Gébárti-tónál és Pityerszeren, előbbi helyen a sárkányhajós evezéssel ismerkedtek, míg utóbbin kistraktoros körutazáson vehettek részt. Megtekintették a helytörténeti múzeumot és a templomot, ahol Mikolás Attila plébános kalauzolta körbe őket. Emellett jártak egy a községben működő pulykatelepen is. Voltak továbbá angol nyelvi és közlekedési ismeretekkel kapcsolatos foglalkozások, megismerkedtek a gyermekjóga alapjaival, tanultak táncokat, illetve rengeteget játszottak, míg zárásként egy fergeteges vízibombacsatát vívtak egymással, csapatokba rendeződve.

– Azt láttuk, hogy mindenki nagyon jól érezte magát az egy hét alatt, s a szülők számára is segítséget jelentett, hogy erre a pár napra megoldottá vált a gyermekeik felügyelete – mondta a zárónapon Horváth Gyula. – Szeretnénk hagyományt teremteni a programból, azaz amennyiben lehetőségünk lesz rá, akkor minden év nyarán rendeznénk hasonló tábort, hiszen az hasznos elfoglaltságot, illetve kellemes időtöltést is jelent a gyermekek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában