támogatást kapnak

2020.07.22. 14:00

Vállalkozóvá válhatnak: az első csoport levizsgázott Zalaegerszegen

Vállalkozóvá válást segítő program első csoportja vizsgázott kedden a zalai megyeszékhelyen. A részletekről kedden sajtótájékoztatón számoltak be.

Arany Gábor

A személyi jövedelemadózásról Kovács Ferencné tartott előadást

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetőigazgató- helyettese, Csalló Andrea elmondta, hogy a nyugat- dunántúli álláskeresők, fiatalok számára meghirdetett, közel 633 millió forintos viszsza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósuló programra 2019 szeptemberétől 878-an jelentkeztek. Célul tűzték ki új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemléletű álláskeresők és fiatalok felkészítését saját vállalkozásuk indítására. A lehetőség megismertetésére információs napokat is szerveztek tíz alkalommal a megyeszékhely mellett Nagykanizsán és Keszthelyen. A jelöltek kompetenciafelmérése februárban kezdődött el.

A személyi jövedelemadózásról Kovács Ferencné tartott előadást
Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

A háromhetes képzések június elején kezdődtek el legfeljebb 12 fős csoportban. Ez három óra személyes részvétellel zajló, valamint 56 óra digitális oktatással lebonyolított képzést foglalt magába. A vállalkozás indításának és működtetésének témaköre mellett az üzleti terv elkészítése is szerepelt a témák között. Az első csoport kedden tett vizsgát. A képzést sikerrel teljesítők és elfogadott üzleti tervet felmutató fiatalok 4,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak az induláshoz. Elvárás velük szemben, hogy az első évben elérjen egymillió forint bevételt a vállalkozásuk.

– Olyan vállalkozást szerettem volna létrehozni, ami alkotói és kereskedelmi tevékenységhez ad lehetőséget – ezt a program egyik résztvevője, Bánhegyi Béla fogalmazta meg, aki nemzetközi hanglemez-kereskedelemmel és kreatív zenei műhellyel foglalkozik.– Ehhez kerestem pályázatot, így találtam rá erre a lehetőségre. A vissza nem térítendő támogatás mellett forgóeszközhitelt is igénybe lehet venni. A pénzügyi terv elkészítéséhez pedig egyéni mentorálást kapunk, ami szintén fontos szempont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában