Több beruházást is terveznek saját erőből

2020.07.16. 11:00

Új tetőt kap a miháldi óvoda épülete

A településen jelenleg az óvoda tetőszerkezetének rendbetételén dolgoznak a szakemberek. Az önkormányzat nem pihen, hiszen a jövőben tovább szépítenék a falut, egyebek között bizonyos utcák útburkolatának felújításával.

Benedek Bálint

A kivitelező munkatársai gőzerővel dolgoznak, várhatóan a hónap végére befejezik a tetőcserét

Fotó: Szakony Attila

Gerő Sándor, a település polgármestere a jelenleg zajló munkákról elmondta: még tavaly nyertek 15 millió forintot a Magyar Falu Program keretén belül az óvoda felújítására. Ősszel a rossz idő gátolta a munkát, végül néhány hete elkezdődhetett a beruházás, amellyel várhatóan a hónap végére elkészülhet a kivitelező.

A kivitelező munkatársai gőzerővel dolgoznak, várhatóan a hónap végére befejezik a tetőcserét
Fotó: Szakony Attila

– Az épület ebédlőjénél, illetve alagsori részén lecseréltük az elhasználódott nyílászárókat – folytatta a településvezető. – A tetőről a régi cserepet leszedték, a rossz állapotban lévő faelemeket cserélték, ezután teljesen megújul a fedés. Egyidejűleg folyik a padlás födémszerkezetének hőszigetelése is. Önkormányzatunk a költségvetés tárgyalásakor elkülönített saját forrásból ötmillió forintot az óvoda rendbetételére. Ebből olyan pluszmunkákat végeztetünk el, mint például a lambériázás vagy az épület villámvédelmi korszerűsítése.

A polgármester hozzátette: nem pihennek, hiszen ugyancsak a kormányzati program keretében tennék még élhetőbbé Miháldot. Az egyik tervük az óvodai játszótér elemeinek modernizálása. A másik, hogy felújítanák az önkormányzati kezelésű, ám elhasználódott Petőfi, Táncsics és a Béke utca útburkolatát. Ezenkívül a temető mellett közvetlenül vásároltak egy területet, amelyet jelenleg csak kaszálnak, de a jövőben újabb parkolási lehetőséget alakítanának ki. Továbbá helyi szakemberek bevonásával, önerős forrás felhasználásával két buszvárót újítanak fel a Dózsa, illetve a Fő utcán. A vázszerkezet már elkészült egy műhelyben, később szállítják a helyére, ott kap ismét festést.

– Az általános iskola tantestülete nemrégiben segítséget kért az önkormányzattól az ablakok rendbetételéhez – mondta Gerő

Sándor. – Természetesen megvizsgáltuk a lehetőségeinket, s közel 1,4 millió forintból tizenegy ablak modernizálásához járultunk hozzá. A fennmaradó többi nyílászáró cseréjét 800 ezer forintból az oktatási intézmény alapítványa biztosította. Nem kérdés, hogy a létesítményben további energetikai felújításokra is szükség lenne, de az anyagi lehetőségeink nagyon szűkösek, valamint erre vonatkozó pályázati kiírásról jelenleg nincs információnk – említette a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában