felújítás

2020.07.13. 07:00

Új korában sem volt ilyen jó az út Petrikeresztúron

Soha, talán még új korában sem volt olyan jó állapotban ez az út, mint amilyenre most felújították.

Arany Gábor

Ezt a véleményét Borvári Lili, Petrikeresztúr polgármestere fogalmazta meg szombaton, amikor a település félszáz házból álló, Győrfiszeg nevű részében találkoztunk, ott, ahol Becsvölgye felől a kéktúra nyomvonalán lépkedve a vándor a faluba ér. A 370 lelkes település központjából a nyugati részre vezető Hunyadi János utca torkolata, valamint a csatlakozó Győrfiszegi utca az elejétől a végéig fél kilométeres szakaszon kapott három méter szélességben és két rétegben új aszfaltburkolatot, kiegészítve padkával, mindezt a Zalaroad Kft. kivitelezésében. A petrikeresztúri önkormányzat a győrfiszegi beruházásra a Magyar falu programban 20 millió forintos támogatást nyert el. A polgármester szólt arról is, hogy fiatalodik a település, mind többen választják lakóhelyüknek Petrikereszt­úrt, amit jelez, hogy alig találni eladó ingatlant, és kedvelt a főútól távolabbi győrfiszegi rész is.

Ma már az internet segítségével a nagyvilág, a szolgáltatások elérhetők a kis falvakból is, ahol távol lehetünk a városi nyüzsgéstől, márpedig a csend, a nyugodt környezet mind értékesebb. Ezt Vigh László országgyűlési képviselő fogalmazta meg köszöntőjében. Mint utalt rá, célkitűzés, hogy a Magyar falu programban minden település évente kapjon támogatást beruházásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában