augusztus 1-től

2020.07.20. 10:53

Több buszjárat is megszűnik Budapest és Zala között – Frissítve

Megszűnik a Budapest és Zala megye közötti országos autóbuszjáratok többsége augusztus elsejétől, közölte honlapján a Volánbusz.

ZH

Még néhány napig lesz érvényben a jelenlegi menetrend, aztán életbe lép a járatritkítás. Képünk a zalaegerszegi autóbusz-pályaudvaron készült

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A Budapest és Zalaegerszeg, illetve Nagykanizsa közötti utazásra a vasút igénybevételét ajánlja a társaság. A közvetlen távolsági autóbuszokkal Budapestről eddig elérhető Zala megyei településekre a vonatokhoz csatlakozó regionális autóbuszjáratokkal lehet majd utazni.

Még néhány napig lesz érvényben a jelenlegi menetrend, aztán életbe lép a járatritkítás. Képünk a zalaegerszegi autóbusz-pályaudvaron készült Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A Volánbusz tájékoztatása szerint megszűnik a Budapest–Zalakaros–Nagykanizsa vonal, valamint a Budapest–Sármellék–Zalaegerszeg–Lenti vonalnak a Zalaegerszeg és Lenti közötti szakasza. Megszűnik a Budapest–Keszthely–Hévíz–Zalaegerszeg–Lenti vonal is, továbbá módosul a Budapest–Balatonfüred–Zalaegerszeg/Tapolca vonal.

Az új és a módosuló vonalak a következők. Új járatokat indítanak a Budapest–Keszthely–Hévíz–Zalakaros–Nagykanizsa vonalon. A főváros és a Zala megyei fürdőhelyek, illetve a Kis-Balaton körüli települések (Alsópáhok, Sármellék, Zalavár, Zalaszabar, Nagyrada, Garabonc) közötti vonalon Budapestről és Nagykanizsáról mindennap 9 órakor és 16 órakor indulnak autóbuszok.

A Budapest–Sármellék–Zalaegerszeg vonalon augusztus 1-jétől az alábbi járatok közlekednek. Budapestről Zalaegerszegre a tanév időtartama alatt a hét utolsó munkanapján 12.30-kor és 14 órakor, a hét első munkanapját megelőző napokon (általában vasárnap) 21 órakor és 23 órakor indul autóbusz.

Zalaegerszegről Budapestre hétfőn 7.40-kor, a tanév időtartama alatt a hét utolsó munkanapján 9.40-kor, a hét első munkanapját megelőző napokon (általában vasárnap) 15.40-kor, 17 órakor és 19 órakor indul busz. A Zalaegerszeg–Nagykapornak–Hévíz–Keszthely vonalon több járat indulási ideje változik az új, kétóránként közlekedő autóbuszok menetrendjével összhangban.

Új Lenti–Zalaegerszeg–Keszthely–Balatonszentgyörgy (vasúthoz csatlakozó) autóbuszvonal került bele a menetrendbe. Ezt ajánlják a megszűnő járatok helyett a Budapest és Hévíz, Alsópáhok, Felsőpáhok, Zalacsány, illetve Nagykapornak között közlekedő utasoknak. Ezek a buszok a balatonszentgyörgyi vasútállomáson csatlakoznak a kétóránként Budapest-Déli pályaudvar felől érkező, illetve oda induló vonatokhoz.

Szintén új a Nagykanizsa–Zalakaros–Balatonszentgyörgy–Keszthely (vasúthoz csatlakozó) autóbuszvonal. Ezt a Budapest és Zalakaros között közlekedőknek javasolják.

Zalaegerszeg és Lenti között több járat indul, s egyes autóbuszok a zalaegerszegi vasútállomáson is megállnak, csatlakozást biztosítva az InterCity vonatokhoz.

Kapcsolódó cikk:

 

https://www.zaol.hu/gazdasag/hazai-gazdasag/hosszabb-tavon-osszehangoljak-a-vasuti-es-autobuszos-menetrendeket-4355552/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában