Bírósági kitüntetések

2020.07.22. 08:00

Tíz zalai igazságügyi dolgozó kapott elismerést Budapesten

A bíróságok napja alkalmából tíz zalai igazságügyi dolgozó kapott elismerést a Budapesten tartott országos ünnepi rendezvényen.

Arany Gábor

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) 2000-ben nyilvánította július 15-ét a bírók és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapjává. A bíróságok napját hazánkban első alkalommal 2001-ben ünnepelték, s azóta minden évben e napon adják át a magyar bírósági rendszer dolgozóinak kiemelkedő igazságszolgáltatási tevékenységük és példamutató életpályájuk elismeréseként a Juhász Andor-díjakat. A 2019. és a 2020. évi országos ünnepséget nemrég összevontan tartották meg, és összesen 254-en részesültek elismerésben.

A Magyar Királyi Kúria egykori elnökéről elnevezett Juhász Andor-díj arany fokozatát 20-an kapták meg. Dr. Magyar Károly, a Zalaegerszegi Törvényszék korábbi elnöke és dr. Rupa Melinda a Zalaegerszegi Járásbíróság egykori elnöke a legmagasabb bírósági kitüntetést, a Juhász Andor-díj arany fokozatát vehette át. Dr. Tihanyi Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Törvényszék nyugalmazott bírája, címzetes táblabíró a Juhász Andor-díj ezüst fokozatát, a Zalaegerszegi Törvényszék irodavezetője, tanácsosa, dr. Pirgerné Schöller Gyöngyi a bronz fokozatát kapta.

Az ünnep alkalmából dr. Németh Mária, a Zalaegerszegi Törvényszék büntető kollégiumvezetője címzetes táblabíró címet, dr. Tahin Szabolcs, a Zalaegerszegi Járásbíróság bírója, valamint dr. Palkó Tamás, a Zalaegerszegi Járásbíróság csoportvezető bírója címzetes törvényszéki bíró címet, dr. Matécsáné dr. Sergyán Barbara, a Zalaegerszegi Törvényszék bírósági titkára főtanácsosi címet, Rettegi Miklós, a Zalaegerszegi Törvényszék főosztályvezetője és Dallos László, a Zalaegerszegi Törvényszék osztályvezető-helyettese főtanácsosi címet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában