A Krisna-völgyben jártak

2020.07.21. 13:00

Somogyvámosra kirándultak a Bajcsai Nyugdíjasklub tagjai

A hétvégén a Bajcsai Nyugdíjasklub örökifjú csapata Somogy megyébe látogatott, ahol rendhagyó, vallási búcsún vett részt.

Szabó Zsófia

A bajcsaiak vidám napot töltöttek együtt Somogy megyében

Fotó: Marczin Jenőné

A járvány előtti időszakban rendszeresen beszámoltunk a kanizsai településrész aktív klubjának jelentős eseményeiről. Kirándulások, csapatépítő programok, fellépések és nívós dalversenyek is voltak, ám a vírushelyzet idején a heti próbák és a megszokott találkozók elmaradtak.

– Ezért is vártuk már a napot, amikor újra együtt lehetünk, mint régen – mondta Marczin Jenőné, a klub elnöke.

A bajcsaiak vidám napot töltöttek együtt Somogy megyében
Fotó: Marczin Jenőné

Mégsem unatkoztak: a ház körüli teendők, a kertszépítés és a család minden percben biztosított elfoglaltságot. A kapcsolatot egymással pedig telefonon, interneten vagy utcai beszélgetésekkel tartották.

– Nagyon örültünk, hogy végre elmehettünk kirándulni – folytatta Marczin Jenőné. – Somogyvámosra mentünk, ahol a Krisna-völgyi búcsún vettünk részt. Negyvennyolcan töltöttünk együtt egy felejthetetlen napot. A tagjaink mellett palini és fityeházi barátaink is csatlakoztak hozzánk. Érdekes volt látni, hogyan élnek a Krisna-tudatú hívők, milyen a kultúrájuk, hogyan művelik a földjeiket, miként gondozzák az állataikat – mondta a klub elnöke.

A közös programok nem értek véget az egynapos úttal. Augusztusban – ha a körülmények is engedik – megtartják a hagyományos, generációk napi rendezvényüket a bajcsai vadászháznál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában