A keleti oldalán

2020.07.17. 09:00

Megnyílt a kutyastrand a Borostyán-tónál

A napokban hivatalosan is megkezdte működését a zalalövői Borostyán-tónál kijelölt kutyastrand. A tó keleti oldalán, a gát felőli részen mintegy 70 méteres partszakaszt különítettek el erre a célra.

Gyuricza Ferenc

A budapesti Vucskics Ádám és kedvencei a kutyastrandon

Fotó: GYF

A kutyastrand létesítésének kérdése már többször felmerült a városban, így a képviselő-testület is tárgyalt róla. A múlt héten megtartott ülésen Gyarmati Antal polgármester elmondta: sikerült a tavat üzemeltető vállalkozóval megállapodniuk, aki ugyancsak támogatta a kezdeményezést.

A budapesti Vucskics Ádám és kedvencei a kutyastrandon
Fotó: GYF

– Valóban komoly igény mutatkozik a kutyastrand iránt, s elsősorban nem is a helyiek részéről, hanem főként Vas megyéből, Körmend, Szombathely, Kőszeg térségéből, de voltak már budapesti vendégeink is, s olyanok, akik néhány napot Nemesnépen, az ottani kutyabarát szállodában pihentek – ismertette az első hét tapasztalatait Tuboly Béla. – Eddig is gyakran érkeztek hozzánk kutyákkal vendégek, mostantól viszont kifejezetten azzal a céllal kereshetik fel a Borostyán-tavat, hogy itt megfürdessék kedvenceiket.

Tuboly Béla azt is hozzátette: nagyon hamar híre ment a kutyastrand megnyitásának, volt olyan nap, amikor mintegy negyven eb futkározott a parton. Hely bőven van, így akár bővíteni is tudják a strand területét, csupán arra kell figyelniük, hogy a gáttól is megtartsák a szükséges védőtávolságot, illetve a strandolókat se zavarják a négylábúak.

– A kutyastrandot kifejezetten az állatok részére alakítottuk ki, tehát a tónak azon a részén emberek számára tilos a fürdőzés – mutatott még rá a Borostyán-tó üzemeltetője. – Ugyanez fordított irányba is működik, a „rendes” strandra kutyát tilos bevinni, ott nem engedhetők be a vízbe az állatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában