Kiválóság és robotika

2020.07.14. 07:00

Két nemzetközi pályázat révén fejlődhetnek a hévízi iskolák

Két, horvát partnerekkel közös nemzetközi pályázatot indított a város a napokban, amelyek eredményeként fejlődhet az Illyés- és a Bibó-iskola eszközparkja is.

Péter B. Árpád

A kaproncai nyitókonferencián Bognár Balázs (balról) és Jancsekityné Iváncsics Márta a horvátországi partner képviselőjével

Fotó: ZH

Az Illyés Gyula Általános Iskola kiválósági központ lehet a projekt révén. A Knowledge Well elnevezésű programban az intézmény és a hévízi önkormányzat együttműködik a pécsi Sztárai Mihály Általános Iskolával, illetve a horvátországi Kapronca oktatási intézményével.

A hévízi iskola a kémia, a matematika, az informatika, a földrajz és a történelem területén készül fel a pályázatra, amely új laptopok és okostáblák vásárlását finanszírozza, ezenkívül a kémiai labor teljes körű felszerelését is tervezik az uniós pénzből, adott tájékoztatást Papp Gábor polgármester. A nyitókonferenciát Kaproncán tartották a napokban, ahol a város munkacsoportját Jancsekityné Iváncsics Márta igazgató és Bognár Balázs, az emberi erőforrás bizottságának tagja vezette.

A kaproncai nyitókonferencián Bognár Balázs (balról) és Jancsekityné Iváncsics Márta a horvátországi partner képviselőjével
Fotó: ZH

Hévíz már korábban is számos nemzetközi pályázatban dolgozott különféle területeken, például a turizmusban és az ifjúságügyben, idén pedig három ilyen indul, horvát partnerekkel. A Ro­bots Con­nec­ting a Bibó-gimnázium számára kínál fejlődési, előrelépési lehetőséget. Ebben a projektben is elkezdődött a munka, az első megbeszélésen a város delegációját Süténé Tüttő Beáta képviselő vezette.

A programban a Bibó István Gimnázium a horvátországi Ludbreg középiskolájával együttműködve a robotikai ismeretek elsajátítására és elmélyítésére vállalkozik annak érdekében, hogy a két intézmény oktatói és diákjai bővíthessék ismereteiket a modern technológiák terén, és ezzel a 21. században versenyképes tudással vértezhessék fel magukat. Ezen túlmenően, a pályázatnak köszönhetően, a hévízi intézmény laptopokkal, szoftverekkel és egy robotkarral gazdagíthatja eszközparkját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában