Ünneplés

2020.07.06. 08:00

Harminc év szolgálat Balatonmagyaródon

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte szombaton a település művelődési házában a Balatonmagyaródért Polgárőr Egyesület.

Horváth-Balogh Attila

Gátvölgyi József (balról) elismerést vesz át dr. Túrós Andrástól, az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen elsőként Gátvölgyi József elnök köszöntötte a megjelenteket, és beszédében áttekintette az egyesülettel kapcsolatos történéseket. Kiemelte a „Tiszteletet az éveknek, biztonságot az idős embereknek!” című, 2012 óta működő programjukat, melynek központi eleme a településen élő idősek támogatása.

Gátvölgyi József (balról) elismerést vesz át dr. Túrós Andrástól, az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől
Fotó: Szakony Attila

Méltatta a közösség munkáját Erdős János polgármester, Berke László ezredes, kanizsai rendőrkapitány, Horváth Róbert, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és dr. Túrós András tábornok, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is. Ezt követően kitüntetéseket adtak át. Gátvölgyi József elismerésben részesítette Lajtos Ferencet, Hegedűs Gyulát, Bogdán Györgyöt és Vargáné Talabér Nikolettet. Horváth Róbert a jubileum alkalmából Szent László-emlékplakettet adományozott az egyesületnek. Dr. Túrós András szintén kitüntetéssel érkezett, mellyel 100 ezer forint támogatás is jár. Mindezen túl az egyesület alapító tagjaként a Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatát vehette át Újvári Jenő, és tárgyjutalomban részesült Gátvölgyi József. Az érdemkereszt arany fokozatát pedig a Balatonmagyaródért Polgárőr Egyesület tagsága érdemelte ki. Köszöntötték még Ritecz Balázst és Erdős Adriennt, előbbit 15, utóbbit 10 éves szolgálatáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában