Összefogással teremtenek még kellemesebb környezetet

2020.07.24. 07:00

Felújítják a könyvtárszobát Kerecsenyben

Hamarosan elkezdődik a községi könyvtárszoba részleges felújítása. A közösségi hely és információs pont összefogás révén szépül meg.

Szabó Zsófia

Dara Tímea könyvtáros a polcokon lévő folyóiratokat és könyveket szortírozza

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Az alig több, mint kétszáz lelkes dél-zalai kis falu könyvtárszobája korábban is rendben tartott, kellemes környezettel várta az olvasókat. Azonban látszott, hogy az idő nyomot hagyott rajta. Réti Alfréd polgármester elmondta: már tervezték korábban is a renoválást, ám ennek, kis költségvetésű község révén, anyagi akadályai voltak.

Dara Tímea könyvtáros a polcokon lévő folyóiratokat és könyveket szortírozza
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

– Ezért is örülünk annak, hogy összefogással fel tudjuk újítani a könyvtárszobát, amelynek több rendszeres látogatója van – jelezte Réti Alf­réd. – Községünk a festési munkával járul hozzá a rendbetételhez.

A bútorzat és a szőnyeg cseréje pedig – más településeken lévő könyvtárakéhoz hasonlóan – a könyvtári szolgáltató rendszer (kszr) révén zajlik. A munkát a Halis István Városi Könyvtár kollégái végzik majd a megyeszékhelyi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár megbízásából. A beruházás révén új polcok, új asztalok is kerülnek majd a hivatal épületében lévő könyvtárszobába. A mintegy 1,2 millió forint összértékű felújítás napokon belül elkezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában