Először Bödeházával ismerkedhetnek meg

2020.06.18. 08:45

Zalai tájakon kiállítás Lentiben – barangolás Hetésben

Elkészültek lapunk, Zalai tájakon vándorkiállításának berendezésével Lentiben a Városi Művelődési Központban, bár az intézmény a karantén miatt még nem látogatható.

Győrffy István

A Lenti Televízió stábjának riportfelvétele a kiállításról

Fotó: Győrffy István

A Lenti Televízió beszélgetést készített a szerzővel, Győrffy Istvánnal, s szerdán már a nézők is láthatták a helyi televízióban a „Mert az Ön faluja is rajta van térképen!” turisztikai sorozatunk, elmúlt évi riportjai során készült fotók legjobbjait. Amint az intézmény kinyithat a nagyközönség előtt, a kiállítás személyesen is megtekinthető lesz.

A Lenti Televízió stábjának riportfelvétele a kiállításról
Fotó: Győrffy István
Soós József lenti költő, a hetési riport résztvevője ismerkedik a képekkel
Fotó: Győrffy István
Soós József lenti költő, a hetési riportunk résztvevője a szerzővel a képek előtt
Fotó: Győrffy István

A turisztikai sorozat a járvány lecsengésével lapunkban is folytatódott, a napokban a Trianon által száz éve szétszakított Hetésben jártunk, ahonnan Mesés Hetés címmel készítettünk két részes riportot. Először Bödeházával ismerkedhetünk, ahol az erdőben, a szlovén-magyar határvonalnál található a Hetés Barátság Park, mely 2014. május 10-én nyílt meg a Mesés Hetés Zöldút kialakítása során. A program megvalósításával 2014-ben elnyerték a Magyar Tájdíjat, 2015-ben pedig az Európa Tanács Táj Díját is megkapták, amit 2016-ban adtak át és az emléktáblát itt helyezték el, a szlovén határon Zsitkóc és Bödeháza között. Mára nagyot változott a falu, egyre többen vásárolnak portákat, nem is egyet, hanem többet is egymás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában