Koronavírus Zalában

2020.06.18. 07:00

Zalában 151 aktív koronavírus-fertőzött van – Frissítve

Megyénket érintő adatokat is közölt Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

ZH

Budapest, 2020. április 22. A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifõorvos a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én. Továbbra is zajlik az idõsotthonok ellenõrzése a koronavírussal összefüggésben; kiemelten vizsgálják az egészségügyi ellátást, a dolgozók felkészültségét - mondta a tisztifõorvos. MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Forrás: MTI / kormany.hu

Fotó: Botár Gergely

Mint mondta, a jelenleg országosan számon tartott 964 aktív fertőzöttből 377 főt Budapesten, 151 főt Zalában, 128 főt Komárom-Esztergom, ugyanennyit Pest, 127 főt pedig Fejér megyében regisztráltak. Öt megyében (Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Somogy, Tolna) nincs aktív fertőzött. A járvány kezdete óta elhunytak számát illetően Zala 16 fővel az ötödik Budapest (340), Pest (93), Fejér (43) és Komárom-Esztergom (38) megye után. A járvány kezdete óta Zalában 261 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, ebben az összevetésben megyénk szintén az ötödik Budapest, Pest, Fejér és Komárom-Esztergom után.

Öt napja nem emelkedett a fertőzöttek száma Zalában

A kormányzati tájékoztató oldal térképe szerint csütörtökön sem növekedett a koronavírusos megbetegedések száma, így összesen továbbra is 261 fertőzöttről van tudomás megyénkben.

Fotó: koronavírus.gov.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában