kötelező távolságtartással

2020.06.13. 11:30

Véget ért egy furcsa szemeszter – Záróvizsgák a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán

Tizenegy, mérnökinformatikus BSc-képzésben és felsőoktatási szakképzésben részt vett végzős hallgató tett záróvizsgát pénteken a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán.

Horváth-Balogh Attila

A hallgatók természetesen a járványveszély miatt előírt szociális távolság betartásával adhattak számot tudásukról, sőt, a keszthelyi mesteroktató, Fonyó Lajos Skype-on keresztül faggatta a leendő mérnökinformatikusokat, képünkön a nagykanizsai Kisiván Kingát. (A háttérben dr. Jaskó Szilárd tanszékvezető, egyetemi docens és Orlainé Tauer Andrea jegyzőkönyvvezető látható.)

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Természetesen a járványveszély miatt a szociális távolság megtartásával folyt a megmérettetés: reggel 9 órakor csak 3 vizsgázóval találkoztunk az aulában, akiket – hasonlóan a többiekhez – időpontra hívtak vizsgázni, így el lehetett kerülni a tumultuózus jeleneteket. Odabent, a 200 fő befogadására alkalmas, jól szellőztethető teremben is egymástól elszeparáltan készülhettek fel az általuk húzott tétel prezentációjára, és a dr. Holczinger Tibor kampuszigazgató-helyettes, dr. Jaskó Szilárd tanszékvezető, egyetemi docens, valamint Orlainé Tauer Andrea jegyzőkönyvvezető alkotta vizsgabizottság asztalától is meglehetősen távol foglalhattak csak helyet. Sőt, volt még egy tagja a grémiumnak, Fonyó Lajos mestertanár, aki Keszthelyről Skype-on keresztül vett részt a vizsgáztatásban.

A hallgatók természetesen a járványveszély miatt előírt szociális távolság betartásával adhattak számot tudásukról, sőt, a keszthelyi mesteroktató, Fonyó Lajos Skype-on keresztül faggatta a leendő mérnökinformatikusokat, képünkön a nagykanizsai Kisiván Kingát. (A háttérben dr. Jaskó Szilárd tanszékvezető, egyetemi docens és Orlainé Tauer Andrea jegyzőkönyvvezető látható.) Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Merőben újszerűre sikeredett ez a szemeszter a koronavírus-járvány miatt, hiszen az ismeretátadás távoktatás keretében folyt – bocsátotta előre dr. Tóth-Kaszás Nikoletta kampuszigazgató. – Az előírásoknak megfelelően a kurzus-záróvizsgákat igyekeztünk az online felületeken tartani, de a záróvizsga – hogy úgy mondjam – mindig érzelmekkel teli dolog, egy életszakasz lezárása, az utolsó nagy megmérettetés, amitől nem akartuk megfosztani a hallgatóinkat. Ezért most, hogy az operatív törzs is lehetővé tette a személyességet, nem is tekintettünk el ettől, s ezt az előzetes felmérések alapján a hallgatók és az oktató kollégák egyaránt vállalták.

Képünkön a magyarszerdahelyi Jakab Péter ad számot tudásáról
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta azt is elmondta: a most záruló szokatlan szemeszterben majdnem 30 hallgató tesz záróvizsgát a kampuszon: ők turizmus-vendéglátás és gépészmérnök, illetve a már említett mérnökinformatikus alap- és felsőfokú szakképzésben vettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában