Koronavírus Zalában

2020.06.10. 07:00

Valamennyi átkelő használható már a szlovén–magyar határszakaszon

A szlovén–magyar határszakasz valamennyi közúti átkelőjén szabaddá vált az út, keddtől ismét akadálytalanul közlekedhetünk a két ország között. A nyitást a két állam közötti bilaterális megállapodás tette lehetővé.

Gyuricza Ferenc

A határátkelő lezárására használt betontorlaszok már Nemesnépen sem képeznek akadályt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter kedden kora reggel jelentette be, hogy – a két ország rend­őri vezetőinek véleményét is figyelembe véve – előző este sikeresen egyeztetett szlovén kollégájával, Anze Logarral a határok újranyitásáról.

A határátkelő lezárására használt betontorlaszok már Nemesnépen sem képeznek akadályt
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A koronavírus-járvány miatt a magyar–szlovén határszakaszon alkalmazott korlátozó intézkedések megszüntetése folyamatosan történt. Szijjártó Péter és Anze Logar május 28-án Hosszúfaluban közösen tartott tájékoztatót arról, hogy a két állam polgárai attól a naptól egyes pontokon korlátozások és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be egymás országainak területére. Ezzel együtt előbb a két tornyiszentmiklós–pincei, a rédics–hosszúfalusi és a bajánsenye–hodosi átkelőn, majd néhány napra rá Kétvölgy és Cepinci között is szabaddá vált az út, bár a határforgalmi ellen­őrzést fenntartották.

Az újabb megállapodás értelmében immár 12 átkelőt lehet használni a két ország közötti közlekedésre. A határ­átkelők lezárására használt torlaszokat hétfőről keddre virradó éjszaka kezdték elbontani a közútkezelő munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában