a Szakma Sztár Fesztivál elmaradt a járvány miatt

2020.06.05. 14:00

Szakma Kiváló Tanulója Verseny: Völgyi Tibor, a lenti pincértanonc bejutott a legjobb öt közé

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjébe jutott a pincérek közt a Lámfalussy Sándor Szakképző Iskola diákja, Völgyi Tibor. Bár a döntőt és a Szakma Sztár Fesztivált végül a járványhelyzet miatt nem rendezték meg, ám a jó eredménye miatt a pincértanonc mentesült az elmúlt héten rendezett iskolai szakmai vizsgák alól.

Korosa Titanilla

Völgyi Tibor már állásajánlatot is kapott Fotó: A szerző

Völgyi Tibortól megtudtuk, hogy Zala megye iskoláinak pincértanulói közül ő jutott be egyedül az országos döntőbe, ahova hosszú, fáradságos út vezetett. A felkészülést már ősszel elkezdték oktatóval, hiszen az elődöntőt januárban rendezték Zalaegerszegen, ott írásbeli feladatokat kellett megoldani: gazdálkodás, élelmiszer- ismeret és -biztonság, valamint felszolgálási alapok témákat érintve. A következő állomás a budapesti válogató volt, ahova tízen jutottak be. Itt menükártyát kellett készíteni egy nőnapi díszebédre, majd teríteni az erre összeállított, illetve egy másik ételsorra, majd szóban is vizsgáztak.

Völgyi Tibor már állásajánlatot is kapott Fotó: A szerző

- Sokat segítettek a tanáraim a felkészülésben, Varga Bernadett, Kovács Krisztina és Boros Mónika tanárnők – mondta a Tófejen élő Völgyi Tibor. – Megfogadtam a tanácsaikat, ezek és a sok tanulás segített a jó eredmény eléréséhez. Tetszik a pincér szakma, Lentiben, a Favorit Fogadóban kipróbáltam magam gyakorlatban is. Kaptam már több helyről állásajánlatot, egyelőre nem választottam, szeretném az érettségit is letenni – árulta el.

Varga Bernadett tanárnő a felkészülésről elmondta, hogy szeptembertől heti két alkalommal foglalkoztak a tanítványokkal és célirányosan a versenyre készültek típus- és versenyfeladatok megoldásával. – Iskolánkban 1997 óta folyik vendéglátásképzés, több alkalommal szerepeltek tanulóink a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, de ekkora siker még nem született, örülünk, hogy ennek részesei lehetünk -fogalmazott Varga Bernadett. – Tibi sikere a szorgalmában, alázatában és a tanuláshoz való hozzáállásában rejlett – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában