Az összefogás parkja

2020.06.03. 12:00

Sokak segítségével szépült meg a zalalövői emlékhely

Térburkolatot kapott a trianoni kopjafa környezete, illetve virágosítással is igyekeznek méltóbb körülményeket teremteni a békediktátum kihirdetésének századik évfordulójára a városi emlékhelyen. A fejlesztés helyi összefogással valósult meg.

Gyuricza Ferenc

Nagy Tiborné és Gál Tibor dolgozik a park frissen felújított részén Fotó: Gyuricza Ferenc

A buszmegálló melletti park felújítását – a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesülettel közösen – az önkormányzat kezdeményezte. Felhívással fordultak a lakossághoz és a vállalkozókhoz, hogy lehetőségeik szerint anyagi támogatások révén vagy akár közösségi munkával járuljanak hozzá egy olyan zöldövezeti pont kialakításához, amely megfelel a 21. század követelményeinek.

Nagy Tiborné és Gál Tibor dolgozik a park frissen felújított részén Fotó: Gyuricza Ferenc

– Maga az ötlet is hirtelen jött, és a megvalósítás is nagyon gyorsan lezajlott – mondta Gyarmati Antal polgármester. – A park egyik részét még az elmúlt ciklusban egy pályázati projekt keretében sikerült felújítani, ám az a fele, ahol a trianoni kopjafa is található, a régi állapotokat tükrözte. Ezért is gondoltunk arra, hogy a trianoni centenáriumra kellene vele valamit kezdeni. Egy korábbi városi beruházásból volt maradék térkövünk, ezt ide kívántuk felhasználni, egy helyi vállalkozás pedig azonnal jelentkezett, hogy ők elvégzik a munkálatokat.

Miután meghirdették a közösségi összefogást, több zalalövői vállalkozás is segített, illetve magánadományokat is kaptak a munkálatok elvégzésére. Annyit, hogy nemcsak mintegy 250 négyzetméternyi területet tudtak leburkolni, de később pihenőpadokkal is el tudják látni a parkot. A térburkolást egy nap alatt, szombaton végezték el, tegnap pedig már a virágosítás zajlott.

– A fő célkitűzésünket sikerült teljesítenünk, a park teljes egésze egységes arculatot kapott, a trianoni kopjafa környéke pedig immár rendezett körülményeket mutat – tette még hozzá a polgármester. – Arról is döntöttünk, hogy nevet adunk a területnek: utalva a benne található emlékművekre is, a Nemzeti Összefogás Parkjának fogjuk hívni. Jelenleg ennyit terveztünk, ősszel pedig díszcserjék kiültetésével folytatjuk majd tovább a parkosítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában