Koronavírus Zalában

2020.06.05. 14:16

Müller Cecília: Zala megyében van a legtöbb aktív fertőzött Magyarországon

Az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján, Müller Cecília megyékre lebontva közölte az aktív fertőzöttek számát.

zaol.hu

Budapest, 2020. mjus 8. A kormany.hu ltal kzreadott kpen Mller Ceclia orszgos tisztiforvos a koronavrus-fertzs elleni vdekezsrt felels operatv trzs online sajttjkoztatjn 2020. mjus 8-n. MTI/kormany.hu/Botr Gergely

Forrás: MTI / kormany.hu

Fotó: Botár Gergely

Ahogy reggel már beszámoltunk róla, Zala megyében 257-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Sajnos az adatokból kiderül, egész Magyarországon, megyénkben a legrosszabb a helyzet, ugyanis összesen 202 aktív koronavírusosról tudnak.

A szomszédos megyékben sokkal jobb a helyzet: Vas megyében mindössze 3, Somogyban 1, míg Veszprém megyében 8 aktív fertőzött van jelenleg.

 

Müller Cecília szerint a fővárosban 487 aktív fertőzöttek tartanak nyilván. A járvánnyal kapcsolatban a kormányzati tájékoztató oldalon is mindig kiemelik, hogy a védekezés második szakaszában van hazánk, ez azonban nem a járvány végét jelenti, hiszen annak veszélye nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában