hogy minél jobb legyen a közbiztonság

2020.06.30. 11:30

Megnyílt a bűnmegelőzési iroda a keszthelyi Balaton-parton

Bűnmegelőzési iroda nyílt hétfőn a keszthelyi Balaton-parton. A középiskolások hét hétig segítenek abban, hogy minél jobb legyen a közbiztonság az idegenforgalmi szezonban.

Szabó Judit

Tóth László, dr. Andor László alezredes, dr. Horváth István, Vozár Péterné, Dömötör Roland bűnmegelőzési csoportvezető, Mikla Gabriella, az önkormányzat igazgatásrendészeti csoportvezetője és dr. Lakics Andrea

Fotó: A szerző

A megnyitón Vozár Péterné alpolgármester elmondta, hogy 19. alkalommal kezdi meg működését a nyári bűnmegelőzési iroda, amelynek fenntartásához 900 ezer forinttal járult hozzá a város önkormányzata. Dr. Horváth István rendőr ezredes, keszthelyi rendőrkapitány azt hangsúlyozta: a középiskolások az előző években is sokat segítettek abban, hogy közbiztonsági szempontból po­zitív eredménnyel záruljon a nyári szezon.

Tóth László, dr. Andor László alezredes, dr. Horváth István, Vozár Péterné, Dömötör Roland bűnmegelőzési csoportvezető, Mikla Gabriella, az önkormányzat igazgatásrendészeti csoportvezetője és dr. Lakics Andrea Fotó: A szerző

Az irodában az Asbóth-iskola rendészeti képzésében részt vevő diákok, önkéntesek, valamint iskolai közösségi szolgálatot teljesítők tevékenykednek. Egymást váltva hetente négy-öt diák járja a strandokat, a sétálóutcát, a piacot, tájékoztatta lapunkat dr. Lakics Andrea rendőr őrnagy. Hangsúlyozta: már a járőröző diákok jelenléte is visszatartó hatású. A parkolókat is ellenőrzik, arra kell figyelniük, hogy a sofőrök nem hagyták-e nyitva a kocsit, lehúzva az ablakot, vagy nem hagytak-e elöl értékeket. Az autósok figyelmét szórólapokon hívják fel az értékek megóvására, nyitott kocsi esetén pedig a rendszám alapján igyekeznek előkeríteni a tulajdonost.

A sajtótájékoztatón Tóth László őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője elmondta: a bűnmegelőzési iroda bike safe pontként is működik, lehetőség van a kerékpárok regisztrálására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában