Koronavírus Zalában

2020.06.04. 09:00

Lazítják a szabályokat a zalalövői játszótereken

A járványügyi veszélyhelyzet szabályainak enyhítésével a város önkormányzata lehetővé tette a helyi játszótér, szabadtéri kosárlabdapálya és a Deák utcai, ugyancsak szabadtéri fitneszpark használatát.

Gyuricza Ferenc

Újra a játszótéren. Elöl Laczkó Boldizsár és Attila, mögöttük Gillich Tamás Fotó: Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester tegnap elmondta: az önkormányzat gondoskodik a rendszeres fertőtlenítésről. A városi szabályozást a kormányzati intézkedésekkel és az operatív törzs útmutatásaival összhangban, a helyi specialitásokhoz igazodva hozták meg. Ennek megfelelően az üzletek nyitvatartása, az élelmiszerboltok és a gyógyszertár idősávjai, a tömegközlekedési eszközök használata, valamint a programok látogathatósága – beleértve az istentiszteleteket, temetéseket, családi rendezvényeket – esetében az országos szabályozás a mérvadó.

Újra a játszótéren. Elöl Laczkó Boldizsár és Attila, mögöttük Gillich Tamás Fotó: Gyuricza Ferenc

– A közös önkormányzati hivatal és az okmányiroda június 2-tól megváltozott munkarend szerint fogadja az ügyfeleket – ismertette a polgármester. – A hivatalt előzetes időpont-egyeztetést követően hétfői napokon 8–12 óra között, míg szerdánként 8–12 és 13–17 óra között kereshetik fel az állampolgárok. Az okmányiroda a korábban megszokott ügyfélfogadási időpontokkal tart nyitva, de ott is szükséges az előzetes időpontkérés, és a járványügyi megelőző intézkedések betartását is kérjük az ügyfelektől.

Módosult a fogorvosi ellátás is, sürgős esetekben, telefonos egyeztetés után hétfőn és szerdán 13.30–19.00 óra között vehető igénybe az egészségügyi szolgáltatás, de arra is lehetőség van, hogy péntek délelőtt 8–12 óra között a zalaegerszegi, Gólyadombi utcai rendelőben tegyék meg ugyanezt a betegek.

Az óvoda is fogadja a gyerekeket, így számukra megszűnt az ebéd kiszállítása, csak azok kapnak ellátást, akik az óvodában tartózkodnak. Az általános iskola tanulói számára – ha igényelték – továbbra is biztosítják az étkezési ellátást. Az időskorúak és fogyatékkal élők ellátása a megszokott rend szerint folytatódik.

Gyarmati Antal azt is elmondta: a városban három személy esetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Közülük jelenleg egy fő aktív fertőzött, ketten már meggyógyultak, míg hatósági karanténra nyolc fő kötelezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában