a munka most az épületbelsővel folytatódik Iharoson

2020.06.11. 10:00

Közel 50 millió forintból korszerűsítik a fűtési rendszert a kastélyban

Elkezdődött a polgármesteri hivatalnak otthont adó egykori kiskastély belső felújítása.

Horváth-Balogh Attila

Horváth Győző (balról) Németh Tamás építésvezetővel egyeztet a kastélyépület felújítása kapcsán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Horváth-Balogh Attila

A kiskastélyt a térség földesurai, az Inkeyek építtették a családdal rokonságban lévő Eötvös Józsefné részére, aki férjével, a Batthyány-, majd az Andrássy-kormány vallás- és közoktatásügyi miniszterével gyakran tartózkodott Iharosban. A volt kastélyépület külső felújítására tavaly került sor 5 millió forintos pályázati támogatással, a munka most az épületbelsővel folytatódik.

Horváth Győző (balról) Németh Tamás építésvezetővel egyeztet a kastélyépület felújítása kapcsán
Fotó: Horváth-Balogh Attila / Zalai Hírlap

– Negyvenötmillió forint támogatást nyertünk a Területi Operatív Programtól a polgármesteri hivatalunk korszerűsítésére – bocsátotta előre Horváth Győző polgármester. – A beruházás magában foglalja az épület komplex akadálymentesítését, illetve a teljes körű fűtéskorszerűsítést, ami azért jelentős dolog, mert a nagyteremben még mindig kályhákkal fűtöttünk. A régi, acélcsöves melegvíz-hálózatot rézcsövekkel újítjuk fel, s az egész rendszer szakaszolható lesz, ennek köszönhetően a nagyteremben használaton kívül csak temperáló fűtés működik majd. A födém szigetelést kap a munkálatok keretében, hőpaplant terítenek le a szakemberek a padlástérben, amely tovább javítja az épület hőháztartását. Továbbá falszigetelést alakítanak ki, az épület helyi védettsége miatt azonban ez nem a homlokzatra, hanem belülre kerülhet majd a főfalakra. Végül a tetőre napelemrendszert szerel fel a kivitelező, amely révén reményeink szerint jelentős költségmegtakarítást érhetünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában