Honlapot indít Lendvadedes híreivel az önkormányzat

2020.06.09. 07:00

Körbejárható a horgásztó – A felújított fahíd része a vizet kerülő, 1450 méter hosszú futópályának

Felújított hídon és a rendben tartott ösvényen keresztül újra körbejárható a település határában lévő, a kirándulók és a pecások körében is népszerű horgásztó.

Korosa Titanilla

A híd vízben álló részei maradtak meg a legjobb állapotban

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Még 2007-ben emelték azt a fahidat a víztározó Gosztolához közelebbi részén, melyen át teljesen körbejárható a tó. Az évek során a faanyag elhasználódott, időszerűvé vált a felújítás.

– A tóhoz ellátogatók, túrázók, biciklisek, horgászok, illetve mi, az önkormányzatnál is azt tapasztaltuk, hogy egyre rosszabb állapotba kerülő fahidat fel kell újítani, nem szabad kockáztatni, hogy esetleg baleset történjen – tájékoztatott Kovács Ferenc, Lendvadedes polgármestere. – A korábbi kivitelezőhöz fordultunk: a lenti Le-Ko Kft. szakembereivel felmértük a híd állapotát és megállapítottuk, hogy komolyabb beavatkozásra van szükség. Elsősorban a padozat cseréje tűnt elengedhetetlennek, ám ennek bontási munkálata során kiderült, hogy alatta a tartógerendák közül is több megrongálódott, illetve a korlátnak is csak egy részét lehet újra felhasználni. Végül azt a megoldást választottuk, hogy két oldalon megerősítették új gerendákkal a hidat a teljes, 24 méter hosszúságában, ezekre került rá az új padozat. Érdekes, hogy a tartóoszlopok, melyek a vízben állnak, illetve az oszlopokat összekötő kereszttartók maradtak meg a legjobb állapotban.

A híd vízben álló részei maradtak meg a legjobb állapotban
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Kovács Ferenc hozzátette: a balesetveszély elhárítása mellett azért tartották fontosnak a felújítást, mert így újra körbejárható a tó, ahol a part mentén a korábban kialakított, ám kevésbé használt nordic walking pálya nyomvonala is felfedezhető. A tóhoz érkező futók így az 1450 méter hosszú, tó körüli pályát is választhatják.

A polgármester arról is beszámolt, hogy régi restanciát pótolnak azzal, hogy elindítják a falu honlapját, melyen keresztül a helyiek és az érdeklődők hozzájuthatnak a településsel kapcsolatos információkhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában