Koronavírus Zalában

2020.06.08. 11:30

Keszthely Város Napja: a tömegeket vonzó programok az idén elmaradtak

Hagyományosan június első hétvégéje a településen a városnapi programok ideje: ilyenkor minden évben több napon át tartanak a kulturális és szórakoztató rendezvények.

Keszey Ágnes

Nagy Bálint polgármester (balról) és Manninger Jenő országgyűlési képviselő koszorúzott a templomi emléktáblánál

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Az idei esztendőben a fennálló járványhelyzet miatt csak korlátozottan rendezte meg az önkormányzat a városnapi ünnepséget. Szombaton a Fő téri templomban szentmisét tartottak, majd megkoszorúzták az ott lévő emléktáblát, melyen ez áll: „Jézus szentséges szívének városunkat ünnepélyesen felajánlottuk 1943. évi junius hó 3-án”.

Nagy Bálint polgármester (balról) és Manninger Jenő országgyűlési képviselő koszorúzott a templomi emléktáblánál Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

Szombaton Manninger Jenő ország­gyűlési képviselő és Nagy Bálint polgármester helyezett el koszorút az emléktáblánál. Az is hagyomány, hogy Keszthely Város Napján adják át az önkormányzat által alapított kitüntetéseket az ünnepi képviselő-testületi ülésen. Ez idén egy későbbi időpontban valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában