Koronavírus Zalában

2020.06.29. 09:00

A szerelem, a tűz és a varázslat éjszakája – Szent Iván-éji program Nován

A fiatalok a tábortűz maradéka mellett sütöttek szalonnát, a középgeneráció tagjai viszont inkább a pavilon alatt beszélgettek egymással a göcseji település koronavírus-járványt, illetve a veszélyhelyzet megszűnését követő első közösségi rendezvényén.

Gyuricza Ferenc

Böröcz Roland zenél a szalonnát sütő fiataloknak Szent Iván éjszakáján

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Nován ötödik alkalommal rendezték meg a Szent Iván-éji programot. A péntek esti rendezvény kapcsán Horváth Nikolett, a helyi IKSZT vezetője elmondta: nem is tehettek másként, hiszen a falubeliek kifejezetten kérték annak újbóli megtartását.

Böröcz Roland zenél a szalonnát sütő fiataloknak Szent Iván éjszakáján
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Kicsit visszafogottabb most a program, de van zsíros kenyér lila hagymával, illetve tábortüzet is gyújtottunk, ugyanis Szent Iván éjszakájához a hagyomány és a hiedelemvilág szerint a szerelem és a varázslat mellett a tűz kötődik leginkább.

A hangulatot ugyancsak a falubeliek kérésének megfelelően élő zenés aláfestéssel igyekeztek még inkább megalapozni. A Kocsmazaj zenekar basszusgitáros-énekese ezúttal akusztikus gitárral a kezében, illetve a billentyűs hangszereken játszó Hóbor Lászlóval az oldalán egész este szórakoztatta a jelenlévőket. Mint mondotta, a tábortűz melletti éneklés mindig is hozzátartozott a nyári szabadtéri programokhoz, ezért aztán nemcsak a nyári napfordulón, vagyis az év legrövidebb éjszakáján, Szent Iván napján van annak hagyománya, de talán mégis ehhez a programhoz illik a legjobban. Az olyan közismert hazai zenekarok slágereit, mint a Republic vagy a Magna Cum Laude pedig szinte valamennyi korosztály ismeri, ezért főleg ezekre építették műsorukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában