Koncert, csak ötszáz főig

2020.06.26. 14:00

A Rába Szabadidőcentrum elsőként rukkolt elő nyári programsorozattal a vasi-zalai régióban

Egy június 17-i kormányrendelet értelmében a koronavírus-járvány mérséklődésének köszönhetően ismét lehet ötszáz fő alatti kül- és beltéri zenés-táncos rendezvényeket, koncerteket tartani.

Gyuricza Ferenc

Ördög Tibor Csipa, a Hooligans énekese Fotó: Gyuricza Ferenc

A vasi-zalai régióban az AlteRába fesztiválok helyszíne, a körmendi Rába Szabadidőcentrum rukkolt elő elsőként a teljes nyári időszakot lefedő programsorozattal. A városban július 4-től szinte heti rendszerességgel lesznek élőzenés koncertek, bő egy hónap alatt 8 esemény várja a pop-rockzenét kedvelő közönséget.

Első alkalommal – a jövő hét szombatján – az egyik legkedveltebb hazai formáció, a Hooligans lép fel, előzenekaruk a Vas megyei kötődéssel rendelkező, de országos ismertségű Zaporozsec lesz. Július 11-én az a Road ad koncertet, amely jelenleg a Tankcsapda mellett a modern rockzene legismertebb hazai képviselője. Július 17-én a populárisabb irányzatok híveinek kedvez a programkínálat, azon a napon a Bagossy Brothers Company játszik, míg előttük a zalaegerszegi Pál Kriszti veheti birtokába a színpadot, az énekesnő ezúttal az akusztikus formációjával léphet fel. Másnap újra a rockzene híveit várják a Rába partján található szabadidőcentrumba, akkor a Depresszió zenél. A szintén modern metalt játszó zenekar a Nehéz szó című legutóbbi albuma lemezbemutató turnéja keretében érkezik a vasi kisvárosba.

Ördög Tibor Csipa, a Hooligans énekese Fotó: Gyuricza Ferenc

A június 31-i program főszereplője a hazai alterpop egyik meghatározó képviselője, a 30Y lesz, vendégként az Idegen nevű formáció társul hozzájuk. Augusztus elsején a Körmenden nagy népszerűségnek örvendő Pál Utcai Fiúk, valamint egy szombathelyi alterock zenekar, a Feel Good játszik, ez utóbbi rendezvényhez lemezlovas program is társul, Golyó és Johnny a koncertek programjához illő zenei összeállítással igyekszik a közönség kedvében járni. Augusztus 7-én a kortárs popzene két feltörekvő csapata, az Esti Kornél és a Ricsárd­gír ad koncertet, míg másnap a P.Mobil mutatja be Aranylakodalom című ünnepi műsorát, amelyet a zenekar fennállásának ötvenéves jubileuma tiszteletére, pályafutásuk legkedveltebb dalaiból állítottak össze.

A koncertsorozat várhatóan további, az említettekhez képest szerényebb érdeklődésre számot tartó programokkal is bővül, így e hét szombatján 18 órától a Háttér, valamint az AC/DC dalokat játszó AC/DP nevű formáció tart nyilvános próbát a centrumban. GYF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában