Koronavírus Zalában

2020.05.13. 11:30

Újra nyitva a hévízi Tófürdő, máris sokan érkeztek

Több mint nyolcszázan látogattak el a gyógy­tóra az újranyitás hétvégéjén, ami a jelenlegi helyzetben kifejezetten biztató. A Tófürdőben a megszokott szolgáltatások is elérhetők már.

Péter Árpád

A Tófürdő a megszokott hangulattal, miliővel várja a gyógyulni, regenerálódni vágyó vendégeket Fotók: Péter B. Árpád

Másfél hónapnyi kényszerű szünet után szombaton újra megnyitott a Tófürdő szabadtéri része. A fedett részleg eddig is üzemelt, a kezeléseket, létszámlimittel, a korlátozások idején is biztosította a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Délelőttönként a fekvőbetegeket, délutánonként pedig a külső helyszínről beutalóval érkezőket fogadták, ám a csodálatos természeti környezet élményéről le kellett mondaniuk a vendégeknek.

Az enyhítések hatására azonban az elmúlt hétvégétől ismét érkezhetnek látogatók a gyógytóra, és ezt a lehetőséget már az első két napon is sokan kihasználták, 812-en váltottak jegyet, mondta dr. Kvarda Attila főigazgató.

Dr. Kvarda Attila: A tó különleges gyógyvize fertőtlenítő hatással bír

– Az elvárásoknak megfelelően biztosítottuk azokat a feltételeket és teljesítettük a népegészségügyi előírásokat, amelyekkel a fertőzés megelőzését szolgáljuk – fogalmazott. – Összességében megállapítható, hogy ezekhez a vendégek alkalmazkodtak, és kollégáim is higgadtan, nyugodtan dolgozhattak, rendkívül jó hangulatban telt a szombat és a vasárnap.

A Tófürdő a megszokott hangulattal, miliővel várja a gyógyulni, regenerálódni vágyó vendégeket
Fotók: Péter B. Árpád

Egyelőre főként a hévíziek, illetve a tágabb térségből érkezők népesítették be a tavat, amely rendezetten várta az úszni, regenerálódni vágyókat, a miliő a megszokott harmóniát, nyugalmat árasztotta. Ez annak köszönhető, tette hozzá dr. Kvarda Attila, hogy az üzemszünet másfél hónapja sem telt tétlenül, hiszen a fürdő munkatársai készültek a nyitásra, az állagmegóvással, a környezet szépítésével foglalkoztak, s a természetvédelmi terület önmagában is mindig ad bőven feladatot. A főigazgató lapunk kérdésére megerősítette, hogy a tó nagyon sok elemet tartalmazó, különleges gyógyvize dezinficiáló, vagyis fertőtlenítő hatással bír.

– Ezt tapasztaljuk például különféle bőrelváltozásoknál is – szögezte le dr. Kvarda Attila. – Az ultraibolya sugárzással együtt, a kémiai összetétel miatt, virucid és baktericid hatással is rendelkezik a víz, és ez a járványos időszakban feltétlenül előny.

Az intézmény vezetője arról is beszélt, hogy idén nagyszámú külföldi gyógyturistára nem számítanak, azonban a főigazgató várakozása szerint több magyar vendég érkezik, mint az elmúlt években. Szerinte a kormányzati intézkedések hatására is sokan itthonra terveznek pihenést, feltöltődést, és ettől lendületet kaphat, felélénkülhet a belpiac.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában