Koronavírus Zalában

2020.05.08. 07:00

Segítség bajba került zalaegerszegi családoknak

Rászorulóknak juttatott adományokat az MSZP helyi szervezete, a csomagokat csütörtökön szállították ki a városban és környékbeli településeken élő családokhoz.

Arany Gábor

Major Gábor alelnök és Góra Balázs az adományokkal

Fotó: Pezzetta Umberto

Az MSZP országgyűlési frakciója a Szolidaritási Alapból 4 millió forintot adott össze, hogy tartós élelmiszereket vásároljanak és juttassanak el olyan családokhoz, amelyeket a koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozott. Ahol például a kereső családtagok elveszítették munkájukat. Góra Balázs, a párt zalaegerszegi szervezetének elnöke tegnap elmondta, az MSZP akciójában 12 tonna segélyt osztottak szét, ebből jutott Zalába közel fél tonna a keszthelyi, kanizsai, lenti és zalaegerszegi szervezethez.

Major Gábor alelnök és Góra Balázs az adományokkal
Fotó: Pezzetta Umberto

A tartós élelmiszerek mellé a megyeszékhelyi szervezet orvosi maszkokat, valamint fertőtlenítőszereket is vásárolt, ezekkel egészítve ki a csomagokat, amelyeket tegnap vittek el húsz családhoz. Az elnök érdeklődésünkre elmondta, hogy a segélyezetteket a családsegítő szolgálatok véleménye, valamint a Tiéd a Város Egyesület és az MSZP tagjainak ajánlása alapján választották ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában