Munkálatok

2020.05.29. 10:00

Összefogással teszik szebbé Ortaházát

Több helyszínen is elkezdték a falu lakói a település szépítését – tudtuk meg Rácz József polgármestertől.

Korosa Titanilla

Becze Árpád, Szalai Sándor és Vidóczi József a tereprendezési munkák közben

Fotó: önkormányzat, Ortaháza

A helyiek szeretnék a települést minél rendezettebbé tenni, terveik közt szerepel, hogy a falu központjában közösségi teret alakítanak ki játszótérrel, esetleg kerékpáros pontot, illetve tündérkertet is. Emellett a polgármesteri hivatal, könyvtár és a kultúrház közös épületének udvarán is előrehaladtak a munkálatok.

Becze Árpád, Szalai Sándor és Vidóczi József a tereprendezési munkák közben
Fotó: önkormányzat, Ortaháza

Májusban közösségi munka keretében gyűlt össze több alkalommal is egy 10-12 fős társaság, amelynek tagjai a kultúrház udvarán, valamint a faluközpontban is kivágták a már veszélyesnek ítélt fákat, eltávolították a tuskókat, gyökereket, valamint nagyobb mennyiségű fekete földet is szétterítettek a területen, hogy előkészítsék a terepet az őszre tervezett parkosításhoz.

A tereprendezésnél persze nem állt meg a munka, nagy hangsúlyt fektetnek a virágosításra is, ebben a feladatban a hölgyek vállaltak oroszlánrészt, valamint segítséget kaptak a megvalósításban a Lenti Városgazdálkodási Kft.-től.

Rácz József polgármester arról is tájékoztatott, hogy a közterek szépítése mellett két fejlesztésre is nyújtottak be pályázatot. A Magyar falu program keretében a kultúrház belső tereinek felújítását szeretnék megvalósítani, míg egy másik kiíráson való sikeres szerepléssel a külső megújítást és az akadálymentesítést tervezik megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában