Koronavírus Zalában

2020.05.12. 18:13

Megérkeztek Nagykanizsára a MOL által gyártott fertőtlenítőszerek

A koronavírus-járvány elleni leghatékonyabb védekezés a megelőzés. Ezzel kapcsolatban osztott meg kedden egy bejegyzést közösségi oldalán Balogh László polgármester.

zaol.hu

Forrás: Facebook

Fotó: Balogh László

„Tisztelt Kanizsaiak!

A járványveszély idején a leghatékonyabb védekezés a megelőzés. Ennek megfelelően nem lehet eleget hangsúlyozni, milyen fontos a rendszeres és alapos kézmosás. Napközben számtalan kórokozó megtapadhat a kezünkön, és könnyen a szervezetünkbe juthat, amikor az arcunkhoz érünk. Szakemberek a gyakori langyos vizes-szappanos kézmosást ajánlják, de jó, ha kézfertőtlenítőt is tartunk magunknál, különösen, amikor úton vagyunk.

Tegnap az önkormányzathoz is megérkezett a MOL Lubtól korábban megrendelt MOL Hygi Fluid. A következő napokban 144 flakonnyi, egyenként négyliteres kiszerelésű fertőtlenítő folyadékot adunk át a nagykanizsai önkormányzati intézményeknek (így például a háziorvosi rendelőknek, az ügyeletet tartó bölcsődéknek és óvodáknak, valamint a Nagykanizsai Gyermekotthonnak), illetve a városi fenntartású cégeknek.

A MOL Lub néhány hete kezdte saját fejlesztésű higiénés kéz- és felületfertőtlenítői gyártását a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Az operatív törzzsel együttműködve elsőként az új koronavírus kezelésében kiemelt fontosságú állami intézményeknek (így a nagykanizsai kórháznak), az önkormányzatoknak, a stratégiai cégeknek és a gyógyszertárakat ellátó nagykereskedelmi cégeknek szállított a cég a fertőtlenítőkből az elmúlt időszakban.

Köszönet a MOL Lubnak, amiért hozzájárul a COVID-19 elleni hatékony védekezéshez!

Balogh László

Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere”

https://www.facebook.com/baloghlacinagykanizsa/photos/a.583969555340676/761118517625778/?type=3&theater

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában