Koronavírus Zalában

2020.05.04. 11:31

Maszkban érkeztek az érettségizők a Mindszenty-iskolába

Csak a bejáratnál maszkot viselő és dobozból maszkokat kínáló hölgyek látványa tette szokatlanná a belépést a megyeszékhelyi Mindszenty-gimnáziumban, ahol hétfőn délelőtt 68 diák veselkedett neki a magyarérettségi írásbeli feladatainak.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

Csordás Róbert igazgató érdeklődésünkre elmondta, hogy a diákokat tíz tanteremben ültették le, legfeljebb nyolcat egy teremben, ily módon mindenhol biztosítva a megfelelő távolságot, amit idén elsősorban a koronavírus miatti veszélyhelyzet indokolt. A tantermekben a fertőtlenítős flakonok, és folyosókon is védőmaszkban szolgálatot teljesítő felügyelő tanárok látvány tette külön is emlékezetessé ezt a napot.

 

A magyar írásbeli első 90 percében a könyvek történetéről, olvasásról és a kódexekről kaptak szövegértési feladatot a középszinten vizsgázók az idei magyarérettségi első részében. Szintén az első részhez tartozó szövegalkotási részében pedig a sportról és testnevelésről szóló érvelést vagy egy egészségügyi problémákról szóló hivatalos levelet kell írniuk a diákoknak. A középszintű írásbeli második részében Fekete István-novellát, Arany János- és Tóth Árpád-költeményt is kaptak az érettségizők.

Ezek közül egyet kell választaniuk: egy mű (vagy műrészlet) problémaközpontú, értelmező bemutatását vagy két mű (vagy műrészlet) adott szempontú összehasonlító értelmezését kellett kifejteni 400-800 szavas szövegben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában