Kimagasló szakmai munkáért

2020.05.08. 07:00

Magyar Belgazdaságért díjat ítéltek a ZÁÉV Zrt., illetve a Hidrofilt Kft. vezetőjének

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Magyar Belgazdaságért díjat adományozott két zalai cégvezetőnek.

Hajdu Péter, Szabó Zsófia

Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. elnöke, Cseresnyés Péter államtitkár, illetve a Magyar Belgazdaságért díj

Fotó: Pezzetta Umberto

A megyeszékhelyen Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. elnöke vehette át az elismerést. A számos egészségügyi, oktatási, turisztikai, ipari és kereskedelmi létesítmény, lakóház létrejötte és felújítása terén végzett munkáért odaítélt díjat és dr. Palkovics László miniszter gratulációját a cég székházában szerdán Cseresnyés Péter, az ITM államtitkára adta át.

Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. elnöke, Cseresnyés Péter államtitkár, illetve a Magyar Belgazdaságért díj
Fotó: Pezzetta Umberto

A politikus méltatásában elmondta, Peresztegi Imre irányító tevékenysége kiemelte a ZÁÉV Zrt.-t az átlagos vállalkozások sorából, amit nagy jelentőségű és kiváló minőségű építmények megvalósítása kísért az évek folyamán. Közülük kiemelte a Puskás Stadiont. Peresztegi Imre köszönetet mondott nemcsak az állami vezetőknek, hanem kollégáinak is, akik szakmai és üzleti tevékenységükkel hozzájárultak a vezető építőipari vállalkozás magas szintű teljesítményéhez

Peresztegi Imre elmondta: a ZÁÉV mára a Dunántúl legjobb magasépítési vállalkozása lett, de az ország egész területén jelentős projekteket valósít meg. A Puskás Aréna mellett példaként említette a Nemzeti Táncszínházat, több egyetemi fejlesztést, a nagykanizsai sportcsarnok és a zalaegerszegi uszoda, valamint a múzeum folyamatban levő építését. Fontos feladatként beszélt az építőipariszakember-képzésről, amelyben aktívak.

Peresztegi Imre 1976-tól dolgozik első és egyetlen munkahelyén, a ZÁÉV-nál, ahol volt művezető, termelésirányító, majd vállalkozási igazgató beosztásban végezte munkáját. 2010-től vezette vezérigazgatóként a céget, később elnök-vezérigazgató lett, ez év májustól pedig az igazgatótanács elnöki tisztségét tölti be.

Nagykanizsán Borsos Ferenc, a Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft. nyugalmazott ügyvezető igazgatója kapta meg az ITM Magyar Belgazdaságért díját. Az elismerést Cseresnyés Péter államtitkár, a térség parlamenti képviselője adta át.

A politikus kiemelte, hogy a kitüntetett cég jó hírét viszi a városnak. Sokat tesz a Hidrofilt Kft. a maga szakterületén azért, hogy az iparág, amelyben tevékenykedik, ne csak hazai szinten, de a világ más részein is ismert legyen.

Nagykanizsán Borsos Ferenc (jobbra) vette át a díjat Cseresnyés Pétertől
Fotó: Szakony Attila

Az átadón Borsos Ferenc jelezte: a cég családias jellege többletenergiákat mozgat meg a kollégák részéről, amellyel az említett teljesítmények elérhetők. A sikerük titka szerinte az a biztos háttér, hogy támaszkodhatnak egymásra a munkatársak.

– Az elismerés mindannyiunknak jólesik – fogalmazott Borsos Ferenc. – Azért is, mert a nálunk tevékenykedő munkatársak szorgalmasan és tisztességesen végzik munkájukat immár harminc éve. Állami alapítású cég voltunk annak idején, idővel viszont önálló pályára álltunk. Amint cégalapításra nyílt lehetőség, tizenketten megalapítottuk a Hidrofilt Kft.-t, napjainkban viszont már százötven munkatársunk van. Amikor a magyar gazdaság beindult, egyre több munkánk adódott, s egyre sikeresebben tudtunk fejlődni. Profilunkból adódóan eljutottunk az ország legnagyobb, más területen tevékenykedő cégeihez is. A megfelelő vízkezelésre mindenütt szükség van. Határon túl, elsőként a közeli országokban, idővel pedig már Európa több pontján, a legnagyobb mértékben Lengyelországban dolgozunk. Távolabb pedig a fejlődő piacú országokkal – a tisztavíz-ellátás és az ipari vízkezelés terén –, Srí Lankával dolgoztunk évekig. Kísérleteink voltak Indonéziával is, ám szállítottunk Dél-Amerikába és Szibériába, valamint a Közel-Keleten is voltak és vannak munkáink – fogalmazott a Hidrofilt Kft. nyugalmazott, volt ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában